• امروز : پنج شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 17 - شوال - 1445
  • برابر با : Thursday - 25 April - 2024
14

از واکسیناسیون سریع خوشحال باشیم یا نگران؟!

  • کد خبر : 36779
  • 27 جولای 2021 - 9:36

حمید رمضانی، فعال در حوزه بهداشت و درمان در یادداشتی که در مورد «وضعیت واکسیناسیون و چالش‌های مبتلابه آن» اظهار کرد: این روزها بازار اخبار مربوط به واکسن کرونا داغ داغ است.

خبر واردات واکسن از کشورهای مختلف به گوش می‌رسد؛ وعده رکورد زدن تزریق‌های روزانه واکسن‌ها تا عدد۷۰۰ هزار واکسن رسیده و هرروز نام دسته‌های مختلف از بیماران دیابتی گرفته تا رانندگان تاکسی و معلم‌ها و اساتید برای شروع واکسیناسیون مطرح می‌شود.

از واکسیناسیون سریع خوشحال باشیم یا نگران؟!نوبت واکسیناسیون تمامی دانشجویان

خبرهایی که فارغ از همه مسائل جناحی و سیاسی، اتفاقات گذشته و تاخیرهایی که تا به امروز اتفاق افتاده صرفا با تصور پدر و مادرهایمان و امید به فردا برای ما بهترین اخبار هستند.

این روزها واکسیناسیون سرعت گرفته و با انتخاب بین واکسن‌ها و ورود واکسن‌های تولید داخل که با تزریق نزدیک به ۴۰۰ هزار واکسن برکت رخ داد، امید داریم این روند افزایش سرعت هر روز بیشتر و بیشتر شود تا با واکسیناسیون هرچه بیشتر افراد در کشور بتوانیم تا حدی شیوع را کم کنیم و از آن مهمتر با کاهش میزان مرگ و میر جان عزیزان هموطن را حفظ کنیم.

اما نگرانی کجاست؟

این حسرت بوده است که ای کاش این سرعت بالای واکسیناسیون در روزهای آخر این دولت نبود و خیلی قبل‌تر مسؤولان مربوط به فکر رکورد زدن می‌بودند ولی حالا هم جای خوشحالی دارد که روزهای آخری می‌خواهند حتی به بهانه رکورد و پوشش کاستی‌ها واکسیناسیون را تسریع کنند.

از واکسیناسیون سریع خوشحال باشیم یا نگران؟!

اما نگرانی اینجاست که آیا پیش از تزریق دُز اول به افراد با انواع واکسن‌های سینوفارم و آسترازنیکا و بهارات و… فکری برای تامین دُزهای دوم این افراد هم شده است یا باید منتظر ماند تا دولت بعدی با انجام مذاکرات متعدد از ابتدا اقدام به واردات واکسن دُز دوم آن هم با قیمت چندبرابری نماید؟

عده‌ای ممکن است پاسخ دهند که خب تک دُز بهتر از هیچی است! بله؛ ولی این جمله در شرایطی صادق است که اکثریت جامعه از حداقل ایمنی ناشی از واکسن برخوردار بودند؛ در حالی که آمارها نشان می‌دهد حتی تزریق تک دُز واکسن معتبری مانند استرازنیکا هم بیش از ۳۰درصد اثربخشی در برابر گونه دلتا ندارد و از طرفی واکسیناسیون تک دوز زنجیره انتقال را نمی شکند.

حتی نتایج برخی که مطالعاتی در کشور شیلی انجام شده نشان می‌دهد کسانی که تک دز سینوفارم را تزریق کرده‌اند به نسبت افرادی که واکسن نزده‌اند ابتلا به کرونا بیشتری داشتند! علت این موضوع کاهش قابل ملاحظه رعایت موارد بهداشتی که بعد از انجام واکسیناسیون رخ داده‌ بوده است؛ غافل از این که تزریق تک دُز کافی نیست و همین‌طور گونه دلتا شوخی ندارد.

باید پرسید این حجم از واکسیناسیون فعلی با واکسن‌های خارجی آیا بعد از انجام کارهای لازم برای واردات همین تعداد دُز در یک ماه آینده صورت گرفته است یا خیر؛ در غیر این صورت وزارت بهداشت دولت آینده می‌ماند با حجم بالایی از تقاضا دُز دوم و خالی بودن دستش برای واردات واکسن‌های مورد نیاز و افزایش نارضایتی مردم از دولت جدید و برچسب ناتوانی به وزارت بهداشت جدید و صرفا اولویت داشتن حمایت از تولید داخل تا سلامت مردم و ایجاد دسترسی برای مردم برای تکمیل واکسیناسیون خود.

برگرفته از فارس

لینک کوتاه : https://dekhalat.com/?p=36779

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.