• امروز : پنج شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 17 - شوال - 1445
  • برابر با : Thursday - 25 April - 2024
17

نحوه صحیح شست‌وشوی میوه و سبزی در روزهای کرونایی

  • کد خبر : 18275
  • 20 آوریل 2020 - 9:48

 رئیس مرکز بهداشت خوزستان با تاکید بر لزوم چهار مرحله شست‌وشوی میوه و سبزی در شرایط شیوع کرونا، گفت: در شرایط فعلی، پاکسازی و شست‌وشو، انگل‌زدایی، گندزدایی و شست‌وشوی مجدد سبزیجات باید انجام شود.

شست‌وشوی میوه و سبزی

دکتر مهدی حسینی‌زاده با اشاره به اینکه در زمانی که کرونا شیوع دارد، برای حفظ سلامت تغذیه خانگی باید شست‌وشوی میوه و سبزیجات در چهار مرحله انجام شود، اظهار کرد: در مرحله نخست، در صورت مصرف به صورت خام باید سبزیجات قبل از مصرف، پاکسازی و شست‌وشو شوند. در مرحله دوم، برای انگل‌زدایی میوه و سبزیجات، در هر لیتر آب سه تا پنج قطره مایع ظرفشویی محلول شود و سبزیجات در این محلول به مدت پنج دقیقه قرار بگیرند.

شست‌وشوی میوه و سبزی در ۴ مرحله

وی بیان کرد: در مرحله بعد، سبزیجات و میوه باید با محلول‌های دارای مجوز از وزارت بهداشت یا با استفاده از دو قاشق مرباخوری آب ژاول ۵ درصد (دو قاشق مرباخوری یا چهار قاشق چای‌خوری مایع سفیدکننده) در پنج لیتر آب به مدت پنج دقیقه گندزدایی شوند. پس از آن نیز باید مجددا میوه و سبزیجات با آب شست‌وشو شوند.

حسینی‌زاده ادامه داد: شست‌وشوی مجدد و گندزدایی میوه و سبزیجات با آب در خصوص سبزی و صیفی‌جاتی که قرار است بعد از طبخ مصرف شوند، نیازی  نیست. وی گفت: میوه را نیز می‌توان پس از پاکسازی، به مدت ۱۰ دقیقه در آب نمک و سرکه غوطه‌ور کرد. میوه‌ها عموما نیازی به انگل‌زدایی و گندزدایی ندارند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: در زمان خرید میوه و سبزیجات باید علاوه بر استفاده از دستکش و وسایل حفاظت فردی، از گذاشتن موقت کیسه حاوی میوه روی کف زمین خودداری شود و در صورت تماس کیسه حاوی میوه و سبزی با سطوح، باید پس از ورود به منزل کیسه نگهداری میوه و سبزی تعویض شود.

وی ادامه داد: برای پیشگیری از تماس کیسه حاوی میوه با سطوح درون خانه، توصیه می‌شود کیسه قبل از ورود در حیاط یا تراس منزل تعویض شود. رئیس مرکز بهداشت خوزستان در خصوص تاثیر استفاده از جوش شیرین برای شست‌وشوی میوه و سبزیجات، گفت: استفاده از جوش شیرین در دستورالعمل‌های ابلاغی وزارت بهداشت نیامده است و مطمئن‌ترین راه، همان به کارگیری چهار مرحله سالم‌سازی میوه و سبزیجات است.

لینک کوتاه : https://dekhalat.com/?p=18275

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.