• امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : 11 - شوال - 1445
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024
15

ایران در سال ۲۰۵۰ جزو پیرترین کشورهای جهان خواهد بود

  • کد خبر : 21589
  • 05 جولای 2020 - 15:43

مشاور عالی وزیر بهداشت گفت: یکی از مهمترین موضوعات کنونی کشور، بحث افزایش جمعیت است؛  جمعیت ایران اگر با نرخ رشد کنونی پیش برود در سال ۲۰۵۰ پیرتر از کشورهای اروپایی و کانادا و یکی از پیرترین کشورهای جهان خواهد بود.

ایران 2050 پیرترین کشورهای جهان

مشاور عالی وزیر بهداشت گفت: یکی از مهمترین موضوعات کنونی کشور، بحث افزایش جمعیت است؛  جمعیت ایران اگر با نرخ رشد کنونی پیش برود در سال ۲۰۵۰ پیرتر از کشورهای اروپایی و کانادا و یکی از پیرترین کشورهای جهان خواهد بود.

 محمد اسماعیل اکبری اظهار کرد: ۲۰ سال دیگر، جمعیت ایران اگر با نرخ رشد کنونی پیش برود، پیرتر از کشورهای اروپایی و کانادا خواهد بود و در سال ۲۰۵۰، ایران یکی از پیرترین کشورهای جهان خواهد بود و فرزندانی که امروز به دنیا می آیند، وقتی به سن ۳۰ سالگی می‌رسند، باید خانواده پدر و مادر و حتی پدران و مادربزرگ‌های خود را اداره کنند و هزینه‌های سربار خانوار افزایش پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: ممکن است جوانان عنوان کنند که شرایط ازدواج دشوار شده است که دلیل آن هم سختگیری خانواده‌ها است و مبنا، زندگی و حیات است و زندگی تعریفی به غیر از تولید مثل ندارد. انسان نمی‌تواند ازدواج نکند چون زن به مرد و مرد به زن نیاز دارد.

هرخانواده حداقل باید ۳ فرزند داشته باشد

مشاور عالی وزیر بهداشت با اشاره به نقش موثر رسانه‌ها در آگاهی رسانی به جامعه برای افزایش جمعیت و فرزندآوری، یادآور شد: بنده در حوزه سرطان فعالیت دارم و از نظر علمی ثابت کرده‌ایم که کمترین تعداد فرزندی که می‌تواند از سرطان‌ها پیشگیری کند، ۳ فرزند است.

اکبری افزود: محور حرکت همه رفتارهای سالم باید خانواده باشد و در همه محیط‌ها باید آموزش ارائه شود اما عمل باید در خانواده شکل گیرد و اگر می‌گوییم مقدار مناسب نمک مصرف کنید، باید در خانواده این رفتار شکل گیرد و وقتی می‌گوییم حداقل فرزند برای هر خانواده باید ۳ فرزند باشد و طول دوران شیردهی ۲ سال باشد، این رفتارها باید در محیط خانواده شکل گیرند.

ایران در سال ۲۰۵۰ جزو پیرترین کشورهای جهان خواهد بود

کشور ایران در ۲۰ سال آینده با انبوهی از متولدان دهه شصتی که پا به سن گذاشته و سالمند شده‌اند، روبرو خواهد شد؛ افرادی که در همه این سال‌ها، از سال‌های تحصیل در مدارس چند شیفته گرفته تا انتظار چند ساله برای ورود به دانشگاه و سپس پرسه زدن‌های بی‌حاصل در بین صفحات نیازمندی‌های روزنامه برای یافتن شغل مناسب و نیز سرگشتگی همراه با اضطرابی بی‌پایان برای یافتن سرپناهی در خور برای تشکیل یک زندگی آرام در کنار همسری مهربان، هفت‌خوان‌ها را به مدد نیروی جوانی پشت سر گذاشتند.

متولدین دهه شصت که امروز به میان‌سالگی پا گذاشته‌اند، در دو دهه آینده در شمار سالمندان این مرز و بوم خواهند بود و دیگر نه از نیروی شگرف جوانی‌شان خبری هست و نه دیگر تاب و توانی برایشان مانده که در پیرانه‌سری با اژدهای هفت‌سر بیماری، تورم، بیکاری و عائله مندی بستیزند. این نسل از این پس محتاج نگاه مهربانانه‌تری هستند و از این پس اگر حمایت نشوند، تاوان سختی به همراه خواهد داشت، نسلی که بدون برنامه آمده‌اند، بدون برنامه رشد یافته و بدون برنامه پا در میانسالگی گذاشته‌اند ولی نباید که بی‌برنامه، موی سپید کنند و عمر بخراشند.

البته نه تنها دهه شصتی‌های ایران پا به پیری می‌گذارند بلکه بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی تا سال ۲۰۲۵ جمعیت افراد بالای ۶۰ سال در جهان به حدود دو میلیارد نفر خواهد رسید که این خود نیاز به اندکی تامل و تفکر در این زمینه دارد.

لینک کوتاه : https://dekhalat.com/?p=21589

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.