• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 20 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
19

جزئیات توافق نهایی کاهش تولید اوپک‌پلاس

  • کد خبر : 17893
  • 13 آوریل 2020 - 8:11

توافق کاهش تولید نفت اعضای اوپک و کشورهای غیرعضو این سازمان با قبول کاهش ۱۰۰هزاربشکه‌ای از سوی مکزیک نهایی شد.

کاهش تولید نفت

پنج‌شنبه، دهمین نشست فوق‌العاده وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) موسوم به اوپک‌پلاس با حضور ویدئوکنفرانسی ۲۳ کشور حاضر، برگزار شد و مکزیک نیز پای توافق کاهش تولید را با قبول خود، امضا کرد و بر این اساس ۲۳ تولیدکننده عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) سرانجام پس از ساعت‌ها و روزها مذاکرات فشرده درباره توافق کاهش تولید روزانه ۹٫۷میلیون‌بشکه‌ای برای ماه‌های مه و ژوئن به اجماع رسیدند.

توافق اوپک‌پلاس برای کاهش تولید نفت

بیژن زنگنه، وزیر نفت بعد از این نشست در خصوص جزئیات این توافق گفت: این نشست در ادامه نشستی که روزهای پنجشنبه و جمعه (۲۱ و ۲۲ فروردین‌ماه) برگزار شده بود، تشکیل شد که در آن نشست برای کاهش ۱۰میلیون‌بشکه‌ای عرضه روزانه نفت توافق شده بود.

وی افزود: تنها اندکی مشکل با مکزیک وجود داشت که بر اساس تقسیم‌های توافق اولیه قرار بود مکزیک روزانه ۴۰۰ هزار بشکه از عرضه نفت خود بکاهد که وزیر انرژی این کشور قبول نداشت. در این مدت صحبت‌هایی شد و قرار شد مکزیک در ماه‌های مه و ژوئن روزانه ۱۰۰ هزار بشکه از عرضه نفت خود کم کند و گفتند بقیه آن را آمریکا قول داده است از جانب مکزیک کم کند.

وزیر نفت با بیان اینکه به این ترتیب توافق نهایی شد و این توافق از یکم مه اجرایی خواهد شد، تصریح کرد: برای ۲ ماه مه و ژوئن ۱۰ میلیون بشکه از عرضه کم می‌شود؛ در ۶ ماه بعد از آن، عرضه روزانه ۸ میلیون بشکه کاهش می‌یابد و طی ۱۶ ماه پس از آن، یعنی از ابتدای سال ۲۰۲۱ تا آوریل ۲۰۲۲ نیز روزانه ۶ میلیون بشکه از عرضه نفت کاسته خواهد شد، بقیه تصمیم‌ها مربوط به کشورهای تولیدکننده نفت خارج از اوپک‌پلاس می‌شود.

۱۰میلیون بشکه از عرضه جهانی نفت کاسته می‌شود

زنگنه با ابراز اینکه گفته شده است وزیران نفت و انرژی G20 نیز قبول کرده‌اند روزانه سه میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه از عرضه نفت را به‌مدت یک سال کاهش دهند، ادامه داد: ترتیبات این توافق نیز با هماهنگی آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) مشخص می‌شود؛ ضمن اینکه عربستان، کویت و امارات نیز به‌صورت داوطلبانه افزون بر کاهش‌های اتخاذشده، روزانه حدود ۲ میلیون بشکه دیگر نیز از عرضه خود کم خواهند کرد.

وزیر نفت گفت: ایران به‌دلیل تحریم به‌همراه لیبی و ونزوئلا از کاهش عرضه معاف است. وی درباره قیمت مورد انتظار نفت پس از این توافق گفت: باید منتظر واکنش بازار ماند.

لینک کوتاه : https://dekhalat.com/?p=17893

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.