• امروز : دوشنبه - ۵ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 24 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
13

عنبرنسارا چیست و چه خواصی دارد؟

  • کد خبر : 4488
  • 12 دسامبر 2019 - 10:10
عنبرنسارا

عنبر نسارا ، ماده‌ای در ظاهر بی ارزش که تنها می‌تواند بعنوان کود حیوانی کاربرد داشته باشد غافل از آنکه این ماده به ظاهر بی ارزش مدت هاست جای خود را در طب سنتی پیدا کرده است و در درمان بسیاری از بیماری‌ها بخصوص بیماری‌های عفونی کاربرد دارد.

عنبر نسارا چیست؟

عنبر نسارا سرگین الاغ ماده‌ای است که در بهار جمع آوری می‌شود و از خواص دارویی عجیبی برخوردار است.  این ماده به ظاهر مشمئز کننده بهترین دارو برای خشک کردن زخم‌های عمیق ناشی از جراحت و سوختگی است. از این ماده برای درمانعفونت‌های داخلی و خارجی گوش و همچنین درمان زخم‌های دهان مانند آفت استفاده می‌شود.

ابن سینا دود عنبر نسارا برای کاهش طول دوره‌ی قاعدگی و کم کردن خونریزی‌های ماهیانه در زنان تجویز می‌کرده است! دود عنبر نسارا یکی از بهترین درمان‌های سینوزیت‌های مزمن، سرما خوردگی، عفونت‌های واژینال و درمان انواع زخم‌های عفونی و غیر عفونی است.

بزرگتر‌ها یادشان می‌آید که این ماده در چندین سال قبل برای درمان و بهبود زخم ختنه استفاده می‌شد. برخی گوش درد را با دود سیگار آرام می‌کردند، غافل از این که دود سیگار منفعت دود عنبر نسا را ندارد. شواهد نشان می‌دهد که دود گیاهان نه فقط در ایران، بلکه در حدود ۵۰ کشور دیگر دنیا کاربرد دارد و بسیار رایج است!

عنبرنسارا

تمام خواص “عنبرنسارا” از زبان یک متخصص طب ایرانی

دکتر نفیسه حسینی یکتا _ معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، عنبرنسارا را ماده دفعی الاغ ماده معرفی کرد و گفت: استفاده از این ماده در طب‌ایرانی به روش دود کردن مانند اسپند توصیه می‌شود. در مواردی که بیمار با سینوزیت، آلرژی‌ها و ترشحات چرکی مواجه است، از عنبرنسارا در کنار داروهای دیگر می‌توانند استفاده کند. در خصوص خواص آنتی‌ هیستامینی و ضدمیکروبی آن تحقیقات زیادی صورت گرفته است که موید اثرات قابل توجه آن هستند.

وی با اشاره به اینکه بحث‌های زیادی برای مصرف عنبرنسارا وجود دارد، افزود: برخی از کارشناسان بدون مطالعه در این زمینه  اظهار نظر می‌کنند و این انتقاد را به طب سنتی وارد می‌کنند که چگونه مصرف خوراکی “عنبرنسارا” را برای افراد مجاز می‌دانید؟ درحالی که این تصوری بسیار غلط است و تنها استفاده از عنبرنسارا به صورت دود کردنی آنهم با حفظ فاصله مناسب منبع دود با چشم‌ها و صورت توصیه می‌شود.

حسینی‌یکتا با بیان اینکه تاکنون تحقیقات زیادی بر روی این ماده صورت گرفته است، تصریح کرد: در خصوص خواص ضد میکروبی عنبرنسارا مطالعاتی صورت گرفته است و محققین داخلی در رشته‌هایی به جز طب ایرانی درحال بررسی ماده موثره آن هستند. برخی از متخصصین نیز به سمت ساخت محلول‌های آنتی بیوتیکی موضعی از عنبرنسارا رفته‌اند.

عنبرنسارا خواص انتی بیوتیکی دارد

همچنین به گفته یک محقق طب اسلامی در چهارمحال و بختیاری ، دود عنبرنسارا برای عفونت‌ها مناسب است و خاصیت ضد میکروبی قوی دارد. «محمدامین افرا» اظهار کرد: عنبرنسارا در واقع به پشگل الاغ ماده‌ای گفته می‌شود که هیچ‌گونه جفت‌گیری‌ای انجام نداده باشد.

وی افزود: دود عنبرنسارا خاصیت ضد میکروبی قوی دارد که برای انواع عفونت‌های گلو، زخم‌های دیابتی و عفونت زنان موثر است، گرچه باید نوع بیماری از سوی پزشک تشخیص داده شود، زیرا در غیر این صورت نتیجه معکوس می‌دهد. افرا گفت: افراد برای دود دادن به محض آماده شدن ذغال، عنبرنسارا را روی ذغال قرار دهند و دود ناشی از آن را استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه افراد از دود دادن عنبرنسارا در محیط بسته خودداری کنند، تصریح کرد: اینکه بیان می‌شود دود دادن در حمام انجام شود کاملا اشتباه است زیرا آتش و دود زیاد اکسیژن هوا را می‌گیرد و به ریه فشار وارد می‌کند.

محقق طب اسلامی در استان بیان کرد: افراد باید برای دود دادن، محیط باز را انتخاب کنند و دود ناشی از عنبرنسارا دود ملایمی باشد، زیرا دود زیاد در محیط بسته، موجب ورود دود به ریه شده و آسیب جدی به ریه وارد می‌کند. وی با اشاره به اینکه افراط و تفریط در استفاده از هر ماده‌‎ای مشکل‌ساز خواهد شد، خاطرنشان کرد: دود دادن زیاد عنبرنسارا موجب ایجاد سرطان خواهد شد، بنابراین نباید افراد در مصرف آن زیاده‌روی کنند.

لینک کوتاه : https://dekhalat.com/?p=4488

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
  1. طب سنتی همیشه عالیه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.