• امروز : یکشنبه - ۴ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 23 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
5

قانون‌گذاری اهدای تخمک در دستور کار

  • کد خبر : 54483
  • 12 می 2024 - 10:24

دکتر سعید کریمی در نشست خبری قانون‌گذاری اهدای تخمک که صبح شنبه، ۲۲ اردیبهشت ماه برگزار شد، اظهار کرد: درمان ناباروری جزو مهم‌ترین وجوه قانون جوانی جمعیت به حساب می‌آید.

قانون‌گذاری اهدای تخمک

قانون‌گذاری اهدای تخمک در مسیر جوانی

سیاست‌های کشور به نحوی بود که در حوزه کنترل جمعیت گام برداریم، اما سیاست‌ها تغییر کرده است و در حال حاضر در مسیر جوانی جمعیت گام برداشته‌ایم.

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان ناباروری را از مهم‌ترین وجوه قانون جوانی جمعیت خواند و اقدامات انجام شده در این زمینه را تشریح کرد و گفت: در زمینه قانون‌گذاری اهدای تخمک قانون مصوب مجلس وجود ندارد، در سطح ریاست جمهوری لایحه‌‎ای آماده شده که بصورت قانونی اجرایی شود.

هفته ملی جمعیت

دکتر سعید کریمی در نشست خبری «هفته ملی جمعیت» که صبح شنبه، ۲۲ اردیبهشت ماه برگزار شد، اظهار کرد: درمان ناباروری جزو مهم‌ترین وجوه قانون جوانی جمعیت به حساب می‌آید. سیاست‌های کشور به نحوی بود که در حوزه کنترل جمعیت گام برداریم، اما سیاست‌ها تغییر کرده است و در حال حاضر در مسیر جوانی جمعیت گام برداشته‌ایم.

وی با بیان اینکه نسبت به احداث مراکز درمان ناباوری و ارایه خدمات سطح دو اقدام کرده‌ایم، افزود: ۸۷ مرکز درمان ناباروری سطح دو در کشور ایجاد کرده‌ایم. دولت سیزدهم، این مراکز را برای نخستین‌بار در کشور احداث کرده است.

مرکز درمان ناباوری در سطح کشور

کریمی گفت: پیش از دولت سیزدهم، هیچ مرکز درمان ناباوری سطح ۲ در کشور وجود نداشت، اما شرایط حال حاضر به نحوی است که تمام دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور حداقل یک مرکز درمان ناباروری سطح ۲ وجود دارد.

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره مراجعه به مراکز درمانی سطح ۲ گفت: بررسی‌ها بیانگر این است ۳۷هزار و ۴۹۲ نفر برای درمان ناباروری به مراکز سطح ۲ مراجعه کرده‌اند که موفقیت ۳۰ درصدی حاصل شده است.

قانون‌گذاری اهدای تخمک مراکز درمانی سطح ۳

وی درباره مراکز درمانی سطح ۳ ناباروری گفت: ۱۲۶ مرکز درمان ناباروری سطح ۳ در تمام استان‌های کشور وجود دارد که از این تعداد ۵۰ مرکز دولتی و مابقی خصوصی هستند. بررسی‌ها بیانگر این است یک میلیون و ۱۱۲ هزار و ۶۸۳ مورد برای دریافت خدمات تخصصی به مراکز درمانی سطح ۳ مراجعه کرده‌اند و خدماتی مانند IVF دریافت کرده‌اند. ۳۶۰۰۰ مورد از مجموع افرادی که خدمات IVF را دریافت کرده‌اند نتیجه حاصله مثمر ثمر واقع شده است.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: مراکز درمان ناباروری سطح ۳، خدمات درمانی فوق تخصصی را به مراجعه کنندگان ارائه می‌دهند؛ به طور مثال، حدود ۳۰ تا ۳۴ از افرادی که ناباروری را تجربه می‌کنند خدمات ICI دریافت کرده‌اند.

پوشش بیمه خدمات درمان ناباروری

کریمی درباره پوشش بیمه خدمات درمان ناباروری گفت: ۹۰ درصد خدمات ناباروری چه در بخش سرپایی و چه در بخش بستری تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند. ۳۳ خدمت مربوط به اقدامات جراحی در حوزه درمان ناباروری نیز تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه زایمان در مراکز درمانی دولتی به صورت رایگان انجام می‌شود، افزود: ۳۳۳ هزار و ۸۱۰ مورد زایمان طی سال گذشته در مراکز دولتی انجام شد و تمام این موارد به صورت رایگان بود.

برگزاری دوره‌های توانمندسازی پرسنل

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه برگزاری دوره‌های توانمندسازی پرسنل شاغل در مراکز درمانی را در کانون توجه قرار داده‌ایم، افزود: ۲۰۰۰ دوره توانمندسازی خدمات زایمانی برای ۶۰ هزار ماما که در مراکز درمانی مشغول به خدمت رسانی هستند، ارائه دادیم. همچنین کارگاه‌های آموزشی ویژه برای ماما‌هایی که در اورژانس‌های مامایی مشغول به فعالیت هستند، ارائه داده‌ایم؛ ۱۲۰ ماما در کارگاه‌های آموزشی شرکت کرده‌اند.

کریمی درباره دوره‌های آموزشی ویژه مادران باردار گفت: ۲۷۰ هزار کلاس ویژه مادران باردار با هدف سوق دادن آن‌ها به سوی زایمان طبیعی برگزار کرده‌ایم. گسترش زایمان طبیعی از اهداف وزارت بهداشت به حساب می‌آید؛ به همین دلیل، مراکز زایمان طبیعی بی‌درد خود را توسعه داده‌ایم. زایمان طبیعی بدون درد با روش‌های دارویی و غیردارویی انجام می‌شود.

لایحه‌ای مربوط به قانون‌گذاری اهدای تخمک

معاون درمان وزارت بهداشت در پاسخ درباره برخی خلا‌های قانونی در زمینه درمان ناباروری مانند رحم اجاره‌ای گفت: در ارتباط با خلا‌های قانونی در حوزه ناباروری باید گفت که قانون اهدای جنین به تصویب رسیده است. همچنین موضوع اهدای تخمک مورد توجه مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است؛ به دلیل اینکه مسائل حقوقی و نفوس در حوزه اهدای تخمک دخیل است باید این موضوع مورد بررسی کامل قرار می‌گرفت. در حال حاضر، لایحه‌ای مربوط به قانون‌گذاری اهدای تخمک در سطح ریاست جمهوری آماده شده و در دست بررسی قرار دارد.

وی در پاسخ به پرسش دوم مبنی بر تامین بودجه پژوهشی در حوزه درمان ناباروری گفت: پژوهشگاه‌های متعددی در حوزه درمان ناباروری فعالیت می‌کنند، اما ارائه بودجه پژوهشی بر اساس روشی مشخص پرداخت می‌شود. پروپوزال‌های ارائه شده در کمیته علمی مورد بررسی قرار می‌گیرند و هیچ تفاوتی میان موسسات مختلف وجود ندارد.

۴۰ درصد از قانون جوانی جمعیت

اگرچه اجرای ۴۰ درصد از قانون جوانی جمعیت بر عهده وزارت بهداشت است، اما بودجه‌ای که در این زمینه برای وزارت بهداشت تخصیص یافته، مناسب نیست. ما از مسئولان درخواست داریم که میزان بودجه وزارت بهداشت در امر جوانی جمعیت را افزایش دهند.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: اگرچه اقدامات شایسته‌ای در حوزه درمان ناباروری انجام داده‌ایم و توانسته‌ایم ۸۷ مرکز درمان ناباروری در کشور ایجاد کنیم، اما باید بگوییم درمان ناباروری مستلزم بودجه است و تقاضا داریم که میزان بودجه تخصیص یافته به وزارت بهداشت در این حوزه افزایش یابد.

شمول خدمات مامایی تحت پوشش بیمه

کریمی در پاسخ به پرسش یک خبرنگار درباره شمول خدمات مامایی تحت پوشش بیمه اظهار کرد: از زمان صدور یک مصوبه شورای عالی بیمه تا زمان اجرای آن، مدت زمانی سپری می‌شود. اگرچه وزیر بهداشت به عنوان رئیس شورای عالی بیمه انتخاب شده و ریاست این شورا را در دست دارد باز هم اجرای مصوبات کمی زمانبر است. وزارت بهداشت، حقوق جامعه خدوم مامایی را پیگیری می‌کند و خدمات مامایی تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

کریمی در پاسخ به یک پرسش درباره فرهنگسازی زایمان خاطرنشان کرد: زنانی که دچار نارسایی شده‌اند و وارد دوره‌های درمانی مانند شیمی‌درمانی می‌شوند، می‌توانند از خدمات ذخیره‌سازی تخمک استفاده کنند. ذخیره سازی تخمک نباید جایگزین فرهنگ‌سازی بارداری در سن مناسب شود. هنگامی که یک فرد از شرایط سنی و فیزیولوژیکی مناسبی برخوردار است زمان بارداری او مناسب قلمداد می‌شود. ما باید به نحوی فرهنگ سازی کنیم که بارداری در سنین مناسب اتفاق بیفتد.

دریافت هزینه خارج از تعرفه‌ها

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه گزارش‌هایی درباره دریافت ویزیت خارج از تعرفه‌ها گزارش شده، افزود: اگر یک پزشک نسبت به دریافت هزینه خارج از تعرفه‌ها اقدام کند بر حسب تعداد تخلفات انجام شده جریمه می‌شود. میزان جریمه دریافت هزینه خارج از تعرفه برای بار اول معادل ۱۰ برابر مبلغ دریافت شده است. میزان جریمه برای دریافت هزینه خارج از تعرفه برای بار دوم و سوم به ترتیب ۲۵ و ۵۰ برابر هزینه دریافت شده است.

کریمی در پاسخ به پرسشی درباره چگونگی ثبت شکایات مبنی بر دریافت هزینه خارج از تعرفه گفت: اگر یک مراجعه کننده نسبت به یک پزشک شکایت دارد، باید ادعای خود را اثبات کند. پرداخت‌ها باید به صورت مستند باشد یعنی اینکه رسید از پزشک دریافت کنند یا فیش واریز به حساب یک شخص را داشته باشند. بیماران با مراجعه به سازمان نظام پزشکی، معاونت‌های درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی و سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت می‌توانند شکایت خود را ثبت کنند.

لینک کوتاه : https://dekhalat.com/?p=54483

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.