همچنین شنیده شده با بستن پنجرهها و خشک نگهداشتن فضای اتاق میتوان از خطر مبتلاشدن به ویروس کرونا جلوگیری کرد یا آن را کاهش داد. این در حالی است که تاکنون چنین فرضیههایی به لحاظ علمی اثبات نشده و نظرهای متفاوتی در این زمینه وجود داشته است. در همین زمینه به سراغ دکتر «محمود حسین پور»، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس و رئیس مرکز بهداشت استان هرمزگان رفتیم و گفتوگویی را در این زمینه با وی انجام دادهایم که از نظرتان میگذرد.
با گرم شدن هوا ویروس کرونا هم ضعیفتر میشود؟
با گرم شدن هوا و افزایش موارد ابتلا به کووید۱۹ متأسفانه باید گفت بهنظر میآید انتشار ویروس کمتر نشده و هنوز مدرک علمی وجود ندارد که افزایش آمار فقط بهدلیل عدم رعایت نکات بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی توسط مردم است یا افزایش سرعت رشد و تکثیر ویروس در گرما و شرجی و رطوبت هوا. اینکه استفاده از کولرهای گازی هم واقعاً میتواند باعث افزایش این بیماری شود نیز هنوز مشخص نیست و در واقع تاکنون هیچ سندعلمی که این موضوع را با قطعیت ثابت کند، هنوز به اثبات نرسیده است.
رابطه تهویه مطبوع و کرونا
این فرضیه هم که کولر باعث انتقال ویروس میشود هنوز به اثبات نرسیده اما گفته شده که این ویروس در جایی که رطوبت و شرجی است ممکن است رشد کند بنابراین اگر این فرضیه درست باشد، کولر میتواند عامل رشد این ویروس در فیلترهای کولرها باشد اما بازهم تأکید میکنم این مسأله هم هنوز به لحاظ علمی ثابت نشده است.
توصیه به مردم استان
از مردم میخواهیم که نکات بهداشتی از جمله شستن دست ها، استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی را مانند گذشته رعایت کنند و تا حد امکان در خیابانها تردد نداشته باشند و فکر نکنند که با گرم شدن هوا ویروس کرونا ضعیف میشود زیرا هنوز به اثبات علمی در این مورد نرسیدهایم.