• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 21 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
10

شیوع کرونا در گرمای هوا متوقف می‌شود؟

  • کد خبر : 15662
  • 03 مارس 2020 - 16:12

فصل آنفلوانزا در ماه‌های گرم فروکش می‌کند؛ آیا شیوع کرونا در گرمای هوا متوقف خواهد شد؟ مطالعه‌ی شیوع ویروس‌های کرونای قبلی سرنخ‌هایی را درمورد این موضوع در اختیار ما می‌گذارد.

شیوع کرونا در گرمای هوا

با گرم‌شدن نیمکره‌ی شمالی، شیوع ویروس کرونا جدید متوقف می‌شود؟ این مسئله به‌وسیله‌ی برخی از پژوهشگران پیشنهاد شده است و برخی از رهبران سیاسی جهان نظیر ترامپ نیز آن را تکرار می‌کنند اما به‌سادگی نمی‌توان گفت که چنین چیزی رخ خواهد داد یا نه.

توقف شیوع کرونا در گرمای هوا

این پیش‌بینی اساسا همان چیزی است که ترامپ در تاریخ ۱۰ فوریه به آن اشاره کرد: «گرما این نوع ویروس را می‌کشد». بسیاری از مردم چنین فکر می‌کنند که با آمدن آوریل و شروع گرما ویروس از بین می‌رود. ترامپ تنها سیاستمداری نیست که چنین ادعایی را عنوان می‌کند. مت هانکوک، وزیر بهداشت بریتانیا نیز هفته‌ی گذشته در مصاحبه با خبرنگار ITV گفت که امیدوار به کاهش سرعت شیوع کرونا است تا ویروس در فصل بهار و تابستان به بریتانیا برسد؛‌ زیرا در این زمان قدرت انتقال ویروس‌های خانواده‌ی کرونا ازجمله ویروس جدید کاهش پیدا می‌کند.

اینکه آیا ویروس کرونا که به‌سرعت درحال انتشار در سرتاسر جهان است، از فصل آنفلوانزا تبعیت می‌کند و با رسیدن بهار فروکش می‌کند یا نه، مشخص نیست و بسیاری از دانشمندان می‌گویند هنوز خیلی زود است که پیش‌بینی کنیم رفتار این ویروس خطرناک در آب و هوای گرم به چه صورت خواهد بود.

ویروس‌های زیادی در خانواده‌ی کروناویروس‌ها یا ویروس‌های کرونا وجود دارند، اما تنها ۷ مورد از آن‌ها انسان را بیمار می‌کنند. ۴ مورد از این ویروس‌ها موجب سرماخوردگی می‌شوند، درحالی‌که سایر موارد جدیدتر و کشنده‌تر هستند و تصور می‌شود ازطریق حیواناتی نظیر شترها و خفاش‌ها به انسان منتقل شده باشند. مقامات بهداشتی ویروس جدید را  SARS-CoV-2 و بیماری ناشی‌از آن را کووید۱۹ (COVID-19) نامیده‌اند. این چشم‌انداز که تابستان بتواند همه‌گیری را خاموش کند، وسوسه‌انگیز است.

با شیوع کرونا در گرمای هوا این ویروس می تواند گسترش یابد

در ابتدایی‌ترین سطح، می‌توانید ویروس‌های آنفلوانزا و کرونا را به‌عنوان مجموعه‌ای از پروتئین‌ها و لیپیدها تصور کنید.  آن‌ها ازطریق تماس فیزیکی از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شوند اما می‌توانند روی سطوح سخت  یا در قطرات تنفسی (سرفه و عطسه) فرد بیمار نیز وجود داشته باشند. وقتی ویروس از بدن میزبان خارج می‌شود، نیروهای خارجی موجب تخریب آن می‌شوند. برای مثال الکل موجود در ضدعفونی‌کننده‌های دست این پروتئین‌ها و لیپیدها را شکسته و موجب ناپایداری ویروس می‌شود.

تصور می‌شود یکی از دلایلی که شیوع آنفلوانزا در تابستان کمتر می‌شود، این است که افراد زمانی کمتری را با هم در فضاهای محصور می‌گذارنند. جان ادموندز که در دانشکده‌ی بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن مشغول پژوهش است، می‌گوید که این موضوع می‌تواند با تعطیلی مدارس ارتباط داشته باشد. کودکان در انتشار آنفلوانزا نقش بیشتری دارند زیرا نسبت‌به افراد بزرگسال مصونیت کمتری دربرابر سویه‌های آنفلوانزا دارند. افراد بزرگسال درمعرض سویه‌های زیادی از این ویروس قرار گرفته‌اند. البته این مورد برای ویروس کرونا جدید صدق نمی‌کند و تا به امروز موارد کمتری در افراد جوان‌تر گزارش شده، هرچند این امر شاید صرفا بدین خاطر است که احتمال بیمارشدن شدید خردسالان پایین‌تر است.

پژوهش دراین‌زمینه که چرا برخی ویروس‌ها فصلی هستند، عمدتا پیرامون ویروس‌هایی متمرکز شده است که موجب آنفلوانزا می‌شوند. فصل آنفلوانزا معمولا از ماه اکتبر تا آوریل یا مارس طول می‌کشد. دانشمندان تئوری‌های مختلفی برای این پدیده ارائه می‌دهند. برخی چنین پیشنهاد می‌کنند که علت آن است که چون در فصل سرد افراد برای فرار از سرما در فضاهای بسته در کنار هم جمع می‌شوند، احتمال انتقال انسان به انسان بیشتر می‌شود.

لینک کوتاه : https://dekhalat.com/?p=15662

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.