• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 20 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
13

هشدار برای مصرف‌کنندگان نوشابه رژیمی

  • کد خبر : 48366
  • 02 جولای 2023 - 13:43
نوشابه‌های رژیمی

آسپارتام، یکی از رایج‌ترین شیرین‌کننده‌های مصنوعی جهان که در محصولات مختلفی مانند نوشابه‌های رژیمی استفاده می‌شود.

طبق گزارش رویترز و به نقل از دو منبع آگاه، آسپارتام، یکی از رایج‌ترین شیرین‌کننده‌های مصنوعی جهان که در محصولات مختلفی مانند نوشابه‌های رژیمی استفاده می‌شود، ماه آینده میلادی از سوی مرکز تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی، به‌عنوان ماده «احتمالاً سرطان‌زا برای انسان» اعلام می‌شود.

آسپارتام که در محصولاتی از جمله نوشابه‌های رژیمی کوکاکولا گرفته تا آدامس‌های اکسترا و برخی نوشیدنی‌های دیگر استفاده می‌شود، در ماه جولای توسط آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC) به‌عنوان «بالقوه سرطان‌زا برای انسان» فهرست می‌شود.

تصمیم این آژانس در اوایل ماه جاری میلادی و پس از نشست کارشناسان خارجی گروه نهایی شد و انتظار می‌رود در نهایت این ماده در فهرست مواد احتمالاً سرطان‌زا برای انسان WHO اضافه شود.

مواد بالقوه سرطان‌زا و تصمیم سازمان بهداشت جهانی در مورد آن

منابع آگاه اطلاعاتی درمورد مقدار مصرف مجاز این ماده شیرین کننده مصنوعی مطرح نکرده است. وقتی کمیته‌ مربوطه چنین موادی را در فهرست بالقوه سرطان‌زا برای انسان قرار می‌دهد، شرکت‌های تولید کنده نسبت به این موضوع اعتراض می‌کنند.

احکام مشابه آژانس IARC در گذشته نیز برای برخی مواد مختلف، نگرانی‌هایی را در میان مصرف‌کنندگان در مورد استفاده از آن‌ها ایجاد کرده است. همزمان چنین تصمیم‌هایی منجر به شکایت‌های قضایی شده و تولیدکنندگان را تحت فشار قرار داده است. برخی شرکت‌ها می‌گویند توصیه‌های این آژانس برای عموم گمراه کننده است و می‌تواند به اقتصاد آنها صدمه وارد کند.

کمیته مربوطه در سال جاری میلادی به بررسی استفاده از آسپارتام پرداخته است و باید دید طی یک ماه آینده چه تصمیمی در مورد این ماده شیرین کننده، نهایی می‌شود.

از سال ۱۰۹۸۱ آژانس JECFA اعلام کرده بود که مصرف آسپارتام در میزان روزانه پذیرفته شده ایمن است. برای مثال، یک فرد بالغ با وزن ۶۰ کیلوگرم اگر هر روز بین ۱۲ تا ۳۶ قوطی نوشابه رژیمی، بسته به میزان آسپارتام موجود در نوشیدنی مربوطه بنوشد، در معرض خطر قرار می‌گیرد. شرکت‌های تولید کننده می‌گویند هیچ فردی این حجم نوشابه انرژی زا نمی‌خورد و به همین دلیل خطری مشتریان آنها را تهدید نمی‌کند. از سوی دیگر آژانس نیز باتوجه به افزایش روزافزون سرطان در تمامی کشورهای جهان، نگرانی‌های خودش را دارد و موضوعات را با دقت بیشتری دنبال می‌کند.

لینک کوتاه : https://dekhalat.com/?p=48366

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.