احمد محمدی، مدیرکل صدور مجوز ساترا در صداوسیما، گفته است که یکی از وظایف ساترا حمایت از رسانههای دارای مجوز است و در حال حاضر نزدیک به ۴۰۰ رسانه دارای مجوز از ساترا هستند.
اما سوالی که پیش میآید این است که آیا صداوسیما مرجع صدور مجوز برای رسانهها در ایران است؟ آیا صداوسیما بعد از کسب حوزه صدور مجوز و نظارت بر شبکه نمایش خانگی، حالا در گام جدید به دنبال کسب سیطره بر رسانههاست؟ آیا مقامات صداوسیما خوابی برای مطبوعات دیدهاند؟
لازم به ذکر است که مرجع صدور مجوز برای رسانهها در ایران هیات نظارت بر مطبوعات به میزبانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. با وجود همه اما و اگرها و انتقادات درباره عملکرد و ساختار آن، این هیات نسبت به شرایط صداوسیما قابل مقایسه نیست. صداوسیما سازمانی است که در حوزههای مختلف انحصارگرایی را دنبال میکند و هنرمندان و فعالان رسانهای داخلی را یک به یک طرد یا فراری میدهد. همچنین، حوزه مخاطب آن به حداقل سقوط کرده و در اعتبار نیز پسرفت قابل توجهی دارد.
صداوسیما به عنوان رادیو تلویزیون انحصاری و غیرپاسخگو در ایران با عملکرد به دور از چارچوبهای حرفهای، نمیتواند مرجع صحیح بودن برای صدور مجوز رسانهها باشد. بلکه نمونهای است از یک رسانه با کارنامه منفی که الگو عبرتآموز بودن برای دیگر رسانههاست.