رمزگشایی از رنگ خاک هرمز؛ چرا این خاک خوراکی است و ساحل سرخ هرمز چگونه به یکی از عجایب زمینشناسی تبدیل شده است؟
خاک هرمز و حقایق جذابش
به نقل از پایگاه خبری دخالت یکی از شگفتیهای طبیعی و چشمنواز ایران به دلیل طیف گستردهای از رنگهای زنده و گوناگون خاک هرمز است که همواره توجه گردشگران و محققان را به خود جلب کرده است. این پدیده زیبا و منحصر به فرد، نه تنها نمایی جذاب به جزیره هرمز بخشیده بلکه به عنوان یک منبع مطالعه علمی نیز مطرح است. در این قسمت به بررسی علت رنگی بودن خاک هرمز و حقایق جذاب آن خواهیم پرداخت.
ساحل سرخ هرمز کجاست؟
جزیره هرمز در جنوب ایران، واقع در خلیج فارس است. از بسیاری از شهرهای بزرگ ایران پروازهای مستقیم به قشم وجود دارد؛ پس از رسیدن به قشم، میتوانید با قایقهای مسافربری به جزیره هرمز بروید. از بندرعباس و بندر لنگه هم کشتیهای مسافری به مقصد جزیره هرمز حرکت می کنند.
دلیل قرمز بودن خاک هرمز
خاک هرمز به دلیل وجود اکسید آهن فراوان و ناخالصی های نمک در ترکیب خود، به رنگ قرمز زیبا و جذابی درآمده است. این مواد معدنی باعث میشوند تا خاک این جزیره دارای رنگهای متنوع و زندهای باشد که جذابیت زیادی برای بازدیدکنندگان دارد.
حقیقت خوراکی بودن خاک هرمز
مردم بومی هرمز از خاک سرخ برای تهیه سس مخصوص استفاده میکنند که با حل کردن آن در آب و مزهدار کردن، به غذا رنگ میدهد. این سس به خاطر وجود اکسیدهای مختلف فلز، رنگ سرخ و خاصیت غذایی دارد برای همین با موضوعات جالبی همچون خرید خاک خوراکی هرمز و موضوعات مشابه روبرو می شوید. اگر به هرمز سفر کردید، غذاهایی مانند سوراغ که با این خاک تهیه میشوند را حتماً امتحان کنید.
کاربردها و مصارف خاک قرمز هرمز
خاک هرمز به دلیل ناخالصیهای نمک و ترکیبات شیمیایی، رنگهای مختلفی دارد و در تهیه غذا، ترشی و سس استفاده میشود. همچنین از این خاک در ساخت صنایع دستی، رنگها و لوازم آرایشی نیز بهره میبرند. در گذشته، خاک هرمز بهعنوان یکی از صادرات مهم برای تولید وسایل آرایشی، رنگ و سرامیک استفاده میشد؛ اما اکنون بهمنظور حفاظت از طبیعت جزیره، صادرات آن متوقف شده است.