370سال قبل از میلاد، آتن، در یک روز معمولی، مردی شوریدهحال در میانه آگورا در حال معرکهگیری است.
از شهروندان آتنی سوال میپرسد و جوابشان را با سوال دیگری ادامه میدهد. یکی از شهروندان آتنی در میانه میدان میگوید: «عدالت چیز خوبی است.» بلافاصله مرد شوریده میپرسد: «عدالت چیست؟ شرافت، فضیلت، اخلاق و وطنپرستی که از آن مدام صحبت میکنی، چیست؟»
همه اینها سوالاتی هستند که سقراط از شهروندان یونانی میپرسید.
او از مردم میخواست بیشتر فکر کنند. جمله معروف سقراط این بود: «دانم که ندانم!»
فلسفه در نظر برخی از فیلسوفان باید از دسترس مردم عادی دور باشد و برای این حرفشان دلایل بسیاری دارند. اما به همان نسبت، هستند فیلسوفانی که فلسفه را از برج عاج پایین کشیده و به متن زندگی روزمره آوردهاند.

چند نکته برای شروع فلسفه :
با آثار پیچیده ای مثل نیچه، کانت یا هگل شروع نکنید .
با کتابهایی که داستانگونه یا مسئل همحور هستنند شروع کنید .
به هنگام مطالعه خلاصهنویسی و یادداشت برداری خیلی کمک کننده می باشد .
در ادامه، چند تا از بهترین و سادهترین کتابها رو برای شروع فلسفه از پایه معرفی میکنیم این کتابها طوری نوشته شده اند که بدون پیشزمینه خاصی هم میتوانید لذت ببرید .
یک : دنیای سوفی – یوستین گردر
موضوع کتاب تاریخ فلسفه برای نوجوانان و بزرگسالان است .این کتاب مانند یک رمان جذاب نوشته شده است و دانش فلسفه را قدم به قدم آموزش می دهد داستان یک دختر نوجوان است که نامه هایی درباره ی فلسفه دریافت می کند با خواندن کتاب با فیلسوف های مهم از سقراط تا سارتر آشنا می شوید .
دو : تسلی بخشیهای فلسفه – آلن دوباتن
موضوع کتاب کاربردهای فلسفه د زندگی روزمره است .کتابی ساده و بسیار لذت بخش است که نویسنده با زبان راحت به کمک فلسفه های مختلف به دردهای انسانی مثل دلشکستگی ، نارضایتی ، شکست ، بی پولی پاسخ می دهد .
سه : فلسفه به زبان ساده – نایجل واربرتون
موضوع کتاب درباره مفاهیم پایه فلسفه است کتاب موضوعاتی مثل اخلاق ، اراده آزاد ، واقعیت ذهن و… رو با مثال های ساده بررسی می کند و یک راهنمای روشن و مرحله به مرحله برای فهم فلسفه هستی می باشد .
چهار : فلسفه برای زندگی – جولز ایوانز
موضوع کتاب فلسفه رواقی و کاربردش در زندگی است نویسنده در کتاب نشان می دهد چطور می شود از فلسفه های قدیمی برای داشتن آرامش ذهن ، کنترل خشم ، مدیریت استرس و رشد فردی استفاده کرد .
پنج : انسان خردمند – یووال نوح هراری
موضوع کتاب نگاهی فلسفی تاریخی به انسان است .
این کتاب بیشتر تاریخیـتحلیلی است ، اما دیدگاههای فلسفی عمیقی درباره انسان، تمدن، دین، علم و آینده ارائه می دهد . و یک شروع خوب برای فلسفه انسان و تمدن محسوب میشود .