تجهیزات نظامی مبتنی بر هوش مصنوعی
چینیها استعدادهای باهوش و نابغهی خود را در برنامههای توسعهی سلاحهای مبتنی بر هوش مصنوعی بهکار گرفتهاند. ایالات متحدهی آمریکا و چین و بسیاری از کشورهای دیگر مشغول رقابت برای توسعهی برنامههای کاربردی و مرگبار مبتنی بر هوش مصوعی هستند. شاید دشوار بهنظر برسد؛ ولی با فناوری حساس و خطرناکی همچون سلاحهای هستهای مواجه هستیم. دولتهای بزرگ جهان سعی میکنند از فناوریهای مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده کنند و برای استفادهی درست از این فناوری ایدههایی را دنبال میکنند. ایالات متحدهی آمریکا از سرویسهایی از شرکتهای بزرگی مانند مایکروسافت استفاده کرده که به بروز ناآرامیهایی در داخل این شرکتها منجر شد.
حملهی سایبری هوش مصنوعی
یکی دیگر از تهدیدهای مربوط به سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی که ممکن است دربارهاش چندان صحبت نشده باشد و درمقایسه با تهدید اول خطر کمتری دارد، کاربردهای نظامی و مدنی از سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای انجام حملههای سایبری است. بسیاری از ویروسهای کامپیوتری را افرادی باهوش برنامهریزی میکنند و میتوانند بهشکلی روی سیستم قرار بگیرند که شناساییشدنی نباشند. اغلب ویروسها و کرمها زمانی شناسایی میشوند که حملهی سایبری رخ داده و مشکلی پیش آمده باشد. برای مثال، برخی از ویروسهای تروجان در طول ساعتهای کاری در حالت خنثی قرار دارند و شناساییشدنی نیستند. ولی وقتی فعال شوند، میتوانند مشکلساز باشند.
هوش مصنوعی میتواند نقش مهمی در دفاع سایبری و جلوگیری از حملات اینترنتی ایفا کند. Darktrace برخی از این حملات را معرفی کرد. با سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی با هجمهی جدیدی از ویروسهای کامپیوتری روبهرو خواهیم بود؛ ازاینرو، برای مقابله باید امنیت سایبری پیشتازتر از هکرها عمل کنند.
سیستمهای دستکاریشده با هوش مصنوعی
در ۱۰ سال آینده، ممکن است با سیستمهایی روبهرو باشیم که ندانیم حین صحبت یا چت، طرف مقابل هویت انسانی دارد یا رباتی است که بسیار شبیه به انسان طراحی شده است. شاید کمی دورازذهن بهنظر برسد؛ ولی یادگیری ماشینی میتواند با استفاده از AI News Anchors صدا و تصویری صددرصد مشابه انسان تولید کند. هوش مصنوعی بهسرعت درحال رشد و توسعه است. درنتیجه، این موضوع بسیار باورپذیر است که در ۱۰ سال آینده، سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی بتوانند تعاملات انسانی را مدیریت کنند.