• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 21 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
10

علائم کووید ۱۹ در کودکان | آیا کرونا از مادر به نوزاد منتقل می‌شود؟

  • کد خبر : 18548
  • 26 آوریل 2020 - 8:36

یک متخصص کودکان و فوق تخصص نوزادان درباره علائم کووید ۱۹ در کودکان توضیحاتی ارائه کرد.

علائم کووید 19 در کودکان

دکتر حمید سلطان علیان با اشاره به وضعیت کودکان در برابر بیماری کووید-۱۹، گفت: گسترش و انتشار وسیع بیماری covid – ۱۹ در جهان، تبعات و آسیب‌های  اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی عمیقی را به دنبال داشته است. کودکان نیز در این همه‌گیری بی‌سابقه، متحمل خسارت‌های جبران ناپذیری  شده‌اند.

علائم کووید ۱۹ در کودکان

وی درباره  علائم کووید-۱۹ در کودکان نیز اظهار کرد: علائم  بیماری کرونا در کودکان تقریبا مشابه بالغین است، اما به صورت خفیف‌تر تظاهر می‌کند. علائم  شایع در کودکان شامل تب، سرفه خشک و خستگی است. در عین حال تعدادی از کودکان علائمی همچون آبریزش بینی و گرفتگی بینی داشته و در درصد کمتری از آنها علائم گوارشی مانند اسهال، استفراغ و درد شکم نیز دیده شده است.

کرونا از مادر به نوزاد منتقل می‌شود؟

‌ این فوق‌تخصص نوزادان درباره احتمال انتقال کرونا از مادر به نوزاد نیز گفت: تاکنون انتقال بیماری از مادر به جنین در حین بارداری  اثبات نشده است، اما پس از تولد امکان انتقال بیماری به نوزاد وجود خواهد داشت. نوزادانی که از مادرانی به دنیا می‌آیند که از ۱۴ روز قبل تا ۲۸ روز پس از زایمان سابقه ابتلا به کرونا داشته‌اند یا نوزادانی که در تماس نزدیک با افراد مبتلا به کرونا بوده‌اند، مشکوک به کرونا  تلقی شده و باید دو هفته ایزوله شوند.

آیا  مادر مبتلا به کرونا  می‌تواند  نوزاد  خود را شیر دهد؟

سلطان علیان با بیان اینکه  با بررسی‌های انجام شده  ویروس کرونا تاکنون در شیرمادر یافت نشده است، اظهار کرد: در مورد شیردهی مستقیم  مادر مبتلا به کرونا به نوزاد اتفاق نظر وجود ندارد، آنچه از سوی برخی مقالات توصیه شده به این صورت است؛ در صورتیکه والدین  تمایل به کاهش ریسک انتقال ویروس داشته باشند، تا رفع علائم بیماری در مادر و دو نوبت  آزمایش منفی، از شیر ذخیره شده در بانک شیر یا شیر خشک  استفاده شود. در عین حال مادر در این مدت شیر خود را دوشیده وذخیره می‌کند. همچنین در صورتیکه والدین تمایل به محدود کردن ریسک انتقال داشته باشند، مادر با رعایت الزامات بهداشتی شیر خود را دوشیده  و توسط یکی از اعضای خانواده که سالم است و در یک اتاق جداگانه به نوزاد داده شود.

والدین چگونه باید با کودکان‌شان درباره کرونا صحبت کنند؟

این متخصص کودکان اظهار کرد: همانطور که بحث در مورد این بیماری در جامعه گسترش می‌یابد، کودکان با شنیدن اخبار ناگوار ممکن است دچار اضطراب و نگرانی شدید شوند. بنابراین والدین باید با اطمینان بخشی به کودکان نقش مهمی پیرامون  اخبار جعلی و خلاف واقع که به گوش کودکان می‌رسد، ایفا کنند. بدیهی است که حجم انبوه مطالب منفی در مورد این بیماری  می تواند باعث افزایش استرس در کودکان شود. بنابراین  پدر و مادر باید توجه ویژه به آنچه از طریق رسانه ها یا فضای مجازی در دسترس کودک قرار می‌گیرد، داشته باشند. والدین باید با کلامی ساده واقعیت‌های این بیماری را برای کودکان تشریح کرده و راهکارهای بهداشتی آسان را جهت پیشگیری از سرایت بیماری به کودکان آموزش دهند.

آیا کودکان باید از ماسک استفاده کنند؟

سلطان علیان درباره لزوم استفاده کودکان از ماسک، گفت: اگرچه استفاده از ماسک ممکن است برای گروه سنی اطفال مشکل باشد، اما برای پیشگیری از سرایت بیماری توصیه می‌شود کودکان  بالای دو سال در صورت حضور ضروری در اماکن عمومی از ماسک استفاده کنند. باید توجه کرد که به دلیل خطر ایجاد خفگی، استفاده از ماسک در کودکان زیر دو سال توصیه نمی‌شود.

وی تاکید کرد: در صورت اجرای دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی و رعایت فاصله فیزیکی و عدم حضور در اماکن عمومی، امکان ابتلای کودکان به بیماری کرونا به حداقل رسیده و خانواده‌ها  خواهند توانست با همدلی بحران ناشی از این بیماری مهلک را پشت سر گذارند.

 

 

منبع ایسنا

لینک کوتاه : https://dekhalat.com/?p=18548

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.