جمهوری اسلامی ایران علیرغم فشارهای آمریکا با اجماع و بدون هیچ مخالفتی برای مدت یک سال به عنوان رئیس شورای اجرایی برنامه اسکان بشر ملل متحد به مدت یکسال انتخاب شد.
با وجود تلاشهای آمریکا در جهت مانع تراشی برای فعالیت های کشورمان در نهادهای بینالمللی، جمهوری اسلامی ایران موفق شد جایگاه ریاست شورای اجرایی برنامه اسکان بشر ملل متحد را برای دوره ۲۰۲۱-۲۰۲۰ بدست آورد.
در بحبوحه تنشها و اختلافات موجود بین ایالات متحده آمریکا و کشورمان، آمریکا با کارشکنی در روند انتخاب شورای اجرایی برنامه اسکان بشر ملل متحد، با توسل به بهانه های سیاسی تلاش کرد تا ضمن ابراز مخالفت نسبت به ریاست ایران، اجماع موجود میان اعضا را زیر سوال برده و مانع ریاست ایران بر این شورا شود. ایالات متحده همچنین تهدید کرد که در صورت انتخاب ایران، با خروج از این نهاد سازمان ملل، کمک های مالی و همکاری خود را با این شورا قطع خواهد کرد.
علیرغم بهره برداری این کشور از همه مکانیسمهای مالی، سیاسی و سازمانی موجود از جمله فشار بر دبیرخانه و سایر کشورها، تلاشهای دیپلماتیک کشورمان در سفارت جمهوری اسلامی ایران در کنیا، در به کارگیری ابزار دیپلماسی، مذاکرات متعدد با کشورهای مختلف و همچنین ارائه تفسیر حقوقی مستدل در رد نظر و اقدام آمریکا، نهایتاً این تحرکات منجر به اجماع کشورها در حمایت از ایران و محکومیت اقدام یکجانبه گرایانه ایالات متحده شد.
آمریکا با توجه به فضای حاکم بر اجلاس از مواضع خود عقب نشینی کرد و در نهایت در نشست آنلاین و مجازی این شورا، جمهوری اسلامی ایران با اجماع و بدون هیچ مخالفتی بهعنوان رئیس شورای اجرایی برنامه اسکان بشر ملل متحد برای مدت یک سال انتخاب شد.
برنامه اسکان ملل متحد یکی از بازوهای اجرایی سازمان ملل متحد است که در موضوعات مرتبط با چالشهای اسکان بشر و همچنین توسعه شهری پایدار فعالیت میکند.