• امروز : یکشنبه - ۴ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 23 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
16

ویدئو | از ملخ های بمب یاب تا راز کم‌نور شدن یک ستاره بنام اِبط الجوزا

  • کد خبر : 23560
  • 20 آگوست 2020 - 11:11

در این ویدیو قصد داریم تا خبرهایی از ورود ریزپلاستیک‌ها به بدن انسان، استفاده از ملخ های بمب یاب ، شارژ موفق بالگرد ناسا در مسیر مریخ و کشف راز کم‌نور شدن ستارۀ «اِبط الجوزا» را مرور می‌کنیم.

ملخ های بمب یاب

ملخ های بمب یاب

دانشمندانی که برای یک پروژه تحقیقاتی وابسته به نیروی دریایی آمریکا کار می‌کنند موفق شده‌اند حس بویایی ملخ را برای تشخیص بمب و مواد منفجره به خدمت بگیرند.

ملخ‌ها برای شناسایی گازهای متصاعد شده از نیترات آمونیوم، ماده‌ای که به صورت گسترده توسط گروههای تروریستی برای ساخت بمب استفاده می شود، و مواد منفجره نظامی همچون TNT و RDX به کار گرفته شده اند.

دانشمندان در دانشگاه واشنگتن با کاشت الکترودهایی در مغز این حشره توانسته اند فعالیت نورون های عصبی آن را زیر نظر بگیرند. امری که به آنان اجازه داده است وقتی ملخ ماده‌ای شیمیایی را بو می کند، واکنش دستگاه عصبی آن را بسنجند.

وجود ۵۰ هزار نورون عصبی در دستگاه بویایی ملخ به این حشره اجازه می دهد در کمتر از ۵۰۰ میلی ثانیه بوی مواد شیمیایی را تشخیص دهد. امری بهتر از هر حسگر مصنوعی که بشر تا کنون موفق به ساخت آن شده است.

دانشمندان برای اینکه بتوانند حرکت ملخ‌ها را کنترل کنند آن ها را درون یک ربات چرخ دار که به شکل یک پیله است قرار دادند.

محققان در مقاله خود گفته اند چالش عمده در مسیر خواندن مغز ملخ‌ها این بوده است که بتوانند بدون انجام جراحی روی مغز آن‌ها و یا وارد کردن جسم خارجی امکان رصد نزدیک مغز را به دست بیاورند. برای این کار پژوهشگران از ملخ آمریکایی استفاده کرده اند که می تواند وزن بیشتری را روی سر خود نگه دارد و تنها با «یک شکاف کوچک» در ناحیه سر حشره دستگاه را روی آن نصب کرده اند.

طبق این پژوهش، ملخ‌ها به صورت تکی توانایی بو کشیدن مواد آتش زا را از خود نشان داده اند، با این حال نتیجه زمانی بهبود پیدا کرد که دانشمندان ترکیبی از ۷ ملخ و بیشتر را آزمایش کردند.

راز کم ‌نور شدن ستاره اِبط الجوزا

چند وقتی است خبر کم‌نور شدنش همه‌جا پیچیده است. ستاره‎ای که یکی از زیباترین و نورانی‎ترین ستاره‎های آسمان شب است حالا دیگر مثل سابق نیست. «ابط ‎الجوزا» یکی از ستاره‎های صورت فلکی جبار است که در شش ماه اخیر نورش به نصف مقدار اولیه رسیده.

همین چند وقت پیش دهمین ستاره درخشان در آسمان بود و حالا در جایگاه بیست‌و‎یکم ایستاده، اما چه بلایی بر سرش آمده‌است؟ همه چیز به سن‌وسال و مراحل زندگی یک ستاره برمی‎گردد.

ستاره‌‏ها هم مثل آدم‏‌ها بعد از تولد وارد مرحله کودکی و بعد هم نوجوانی و جوانی می‏‌شوند و درنهایت پیری و کهن سالی به سراغ‌‎شان می‌‏آید. در سال‏‌های مختلف زندگی‏شان عناصر گوناگونی را درون خود می‏‌سوزانند تا انرژی و نور تامین کنند. هسته هر ستاره شبیه به راکتور هسته‌‏ای عمل می‏‌کند و با سوزاندن هیدروژن، هلیم و عناصر دیگر ستاره را روشن نگه می‎دارد.

لینک کوتاه : https://dekhalat.com/?p=23560

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.