شرکت های معروف تولید واکسن کرونا ، از جمله شرکتهای فایزر، مدرنا، استرازنکا، سینوواک و سینوفارم اطلاعات امیدوارکنندهای در چند هفتهی اخیر عرضه کردند که از نزدیک شدن به پایان همه گیری کووید۱۹ خبر میدهد. ایران نیز وارد فاز بالینی شده و واکسن خود را روی داوطلبان آزمایش کرده است.
اولین کشوری که برای استفاده از یک واکسن ضد کرونا مجوز صادر کرد انگلستان بود که برای استفادهی اضطراری برای کارمندان حوزهی پزشکی و سایر گروههای پرخطر به شرکت آمریکایی_آلمانی فایزر اجازهی توزیع واکسنهای تولیدیاش را صادر کرد. پس از آن، آمریکا و اتحادیهی اروپا هم طی هفتههای اخیر به توزیع واکسنهای برگزیدهی تولیدکنندگان واکسن ضد کرونا چراغ سبز نشان داده اند. با این وجود برخی کارشناسان معتقدند، گرفتن تأییدیهی سازمان بهداشت جهانی صرفا برای صادرات واکسن ضروری است و برای استفادهی داخلی از واکسن، تأییدیههای داخلی میتواند کافی باشد.
وزارت بهداشت اعلام کرده که هماکنون بیش از ۲۰۰ شرکت علمی تحقیقاتی در کشورهای مختلف جهان در حال تولید و پژوهش واکسن کرونا هستند. برخی شرکت ها موفقیت بیشتری داشته اند و به مراحل مطالعات انسانی نیز راه یافتهاند. از ابتدای تابستان ۹۹ کارآزمایی های بالینی روی انسان آغاز شده است و شرکت های مهم تولید واکسن ضد کرونا به جهان امید دادهاند که همه گیری ویروس کرونا به پایان خوهد رسید.