• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 20 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
20

ای اف تی یا ضربه درمانی چیست؟/ رسیدن به آرامش و سلامتی با تکنیک ساده

  • کد خبر : 36158
  • 08 جولای 2021 - 15:14
ضربه درمانی یا ای اف تی (EFT) برای درمان بیماری های روحی و جسمی

ضربه درمانی یا ای اف تی (EFT) یک تکنیک نوین برای درمان اصطراب و غم و ترس و انواع ناراحتی های روحی می‌باشد.

دکتر گری گرک در سال ۱۹۹۵ تکنیکی به نام ای اف تی را معرفی و ادعا کرد با استفاده از آن بر بسیاری از مشکلات ذهنی‌تان فائق خواهید آمد. گفته می‌شود این تکنیک که درواقع چیزی میان طب سوزنی و روانکاوی است برای اولین بار در سال ۱۹۷۰ توسط دکتر روانکاو راجر کالاهان روی بیماران انجام شد. در این روش، به‌جای تحریک نقاط طب سنتی چینی با سوزن یا ماساژ، به آرامی ضر‌به‌های مداوم و یکنواختی به آن‌ها وارد می‌شود. این ضربه‌ها بدن را برای دریافت الگوهای جدید و رهایی از احساسات ناهنجار آماده می‌نماید.

البته این روش در کنار مثبت‌اندیشی، استفاده از تکنیک‌های دیگری نظیر مراقبه، گفتن عبارت‌های تأکیدی مثبت و کمک گرفتن از نیروهای معنوی خودِ برتر بسیار کاربردی‌تر می‌شود. این کارها باعث ایجاد تعادل در سیستم بدن، کاهش تنش‌های روانی و دردهای جسمانی می‌گردند. ذهن و جسم پس از برقراری تعادل بهتر می‌توانند از قابلیت‌های طبیعی شفا استفاده نمایند. ای اف تی مطمئن، ساده و بی‌ضرر است. روشی بسیار سریع و ساده برای کاهش شدت خاطرات ناگوار.

ای‌ اف ‌تی گونه‌ای احساسی از طب سوزنی است که البته در آن فقط از سوزن استفاده نمی‌شود. در این سیستم بر روی مشکل «تمرکز» کرده و هم‌زمان از طریق ضربه زدن با سر انگشتان به نقاط مختلفی از مریدین‌ها (کانال‌های انرژی) آن‌ها را تحریک می‌کنیم. در اغلب موارد، طول مدت درمان در این تکنیک در مقایسه با سایر شیوه‌های متداول، از هفته‌ها، ماه‌ها یا سال‌ها تنها به چند دقیقه کاهش می‌یابد.

ای ‌اف ‌تی EFT چگونه عمل می‌کند؟

اولین بار آلبرت اینشتاین بود که حدود یک قرن پیش به ما گفت همه‌چیز و از جمله بدن ما از انرژی ساخته شده است.اصل بنیادین ای اف تی به ما می‌گوید که دلیل تمامی احساسات ناخوشایند ما، اختلال در سیستم انرژی بدن است. در انواع شیوه‌های روان‌شناسی انرژی، روی مشکل تمرکز می‌شود و بعد برای ایجاد تعادل در سیستم انرژی، بر نقاط خاصی ضربه زده می‌شود. خاطرات و احساسات ناگوار باعث ایجاد انسدادهای انرژی و نهایتاً پایین آمدن ظرفیت ذهنی ما می‌گردند.

فرض این تکنیک بر آن است که آرامش از خود فرد آغاز می‌گردد. وقتی انرژی بدون هیچ مانعی در بدن جریان دارد، حس خوبی برای فرد ایجاد می‌شود. مشکلات درواقع بازپخش خاطرات موجود در ذهن ناخودآگاه افراد است. وقتی ذهن در این زمینه تعلیم‌دیده می‌شود، درمی‌یابد هر آنچه با حواسش درک می‌کند، به شکلی دیگر در لایه‌های لطیف‌تر کالبدش تجلی می‌یابد. تمام اساس کار ای‌ اف ‌تی  همین است.

فراموشی خاطرات ناگوار و باورهای منفی ذهن با تکنیک ضربه درمانی

گاهی اوقات ما سعی می‌کنیم خاطرات ناگوار زندگی‌مان را به دست فراموشی بسپاریم. ولی این خاطرات از طفولیت تا بزرگسالی در بخش‌های مختلف ذهن ذخیره شده‌اند و به هیچ عنوان به طور کامل از ذهن نمی‌روند، بلکه در زمانی خاص به‌صورت یک عامل مخرب خودنمایی می‌کنند. جسم ما خاطرات را در خود ذخیره می‌کند و زمانی پیش می‌آید که بدون هیچ دلیلی دردهای جسمی برای ما پیش می‌آیند.

تکنیک ای ‌اف‌ تی روی ناخودآگاه و باورهای غلطی که از خود و وقایع گذشته‌مان داریم تأثیر می‌گذارد. گاهی اوقات این باورها به عاملی محدودکننده و بازدارنده در محیط کار، تحصیل و… تبدیل می‌شوند.

تحقیقات نشان داده است ۸۵ تا ۹۰ درصد از افراد با استفاده از ای ‌اف ‌تی به یک آسودگی نسبی دست یافته‌اند. گاهی اوقات روند بهبودی همیشگی است و گاهی موقتی. درصورتی که نشانه‌های بروز مشکل دوباره پیدا شد نیاز به ریشه‌یابی و پشتکار بیشتری در استفاده از این تکنیک است. چراکه این روش با اینکه گاهی بسیار سریع و آنی عمل می‌کند، ولی برای مشکلات پیچیده‌تر نیاز به سپری شدن زمانی خاص و تحول فیزیکی دارد.

در مواردی که ریشۀ مشکل مشخص و شناخته شده است، با یک‌بار، یک جلسه یا یک روز (با توجه به شدت مشکلی که در وجود شخص برآورد می‌شود)، درمان ای ‌اف تی روی وی انجام می‌گیرد و دوباره شدت مشکل ارزیابی می‌شود. این روند آن‌قدر ادامه می‌یابد تا شدت مشکل به  صفر برسد.

نقاط ای اف تی یا ضربه درمانی

نقاط کلیدی ای اف تی EFT بدن

نقاط کلیدی برای ضربه زدن در بدن بسیار زیاد هستند، ولی در زیر به متداول‌ترین آن‌ها اشاره می‌شود:
۱- قسمت گوشتی کنارۀ دست در فاصلۀ میان انگشت کوچک و مچ دست که در اصطلاح به آن نقطۀ ضربات
کاراته می‌گویند.
۲- بالای ستون بینی در فاصلۀ بین
دو ابرو
۳- استخوان بیرونی در کنارۀ گودی چشم که مستقیماً در راستای مردمک چشم قرار دارد.
۴- استخوان زیر گودی چشم در پایین مردمک زمانی که مستقیم به روبه‌رو
نگاه می‌کنید.
۵- حد فاصل میان زیر بینی و بالای لب
۶- حد فاصل زیر لب و گودی چانه
۷- برآمدگی استخوان قفسۀ سینه و شانه در زیر گلو و گردن به اندازۀ یک
کف دست
۸- چهار انگشت پایین‌تر از زیربغل، در کنارۀ قفسۀ سینه
۹- بالاترین و مرکزی‌ترین قسمت
فرق سر

گردآوری: شهره سلیمانی‌فر

لینک کوتاه : https://dekhalat.com/?p=36158

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.