رهبر انقلاب معیشت مردم مهمترین مسئله کشور است ایشان تاکید کردند: یک اقتصاد نابسامان بر فرهنگ جامعه هم اثرگذار است.
سران قوا و جمعی از مسئولان و کارگزاران نظام عصر امروز (سهشنبه) با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
ایشان در این دیدار با تأکید بر ضرورت تمرکز همت و اراده همه مسئولان و دستگاهها در همه طول سال برای «مهار تورم و رشد تولید»، به بیان الزامات تحقق شعار سال و چند توصیه مهم اقتصادی دیگر پرداختند و گفتند: اگر به این الزامات عمل شود، نتایج آن در کاهش تورم و احساس آسایش نسبی مردم در آخر سال دیده خواهد شد.
رهبر انقلاب در این دیدار همچنین نکات مهمی درباره توطئههای ظاهراً اجتماعی اما در واقع سیاسی-امنیتی دشمنان، موضوع حجاب، انتخابات اسفند ماه و تحولات جهانی بیان کردند.
رهبر انقلاب شعار امسال را شعاری مهم و حساس خواندند و افزودند: انتخاب شعار اقتصادی به معنای بیاعتنایی به مسائل اجتماعی و فرهنگی نیست چرا که مشکلات اقتصادی از جمله تورمِ بالا، باعث گسترش فقر و در مقابل، افزایش تبعیض و ثروتهای حرام میشود و ایجاد فساد، بر فرهنگ و افکار و رفتار مردم هم اثر منفی میگذارد.
ایشان رشد تولید را در کنار مهار تورم مهم دانستند و گفتند: گاهی تورم در کشور کنترل شده اما رکود آورده است که البته بر اساس استدلال قوی کارشناسان، مهار تورم در کنار رشد تولید امکانپذیر است و امیدواریم کارهای خوب، با جدیت و استمرار، همراه و شعار سال محقق شود.
حضرت آیتالله خامنهای اولویت داشتن حقیقی و عملیاتی شعار سال برای همه مسئولان و دستگاهها را کاملاً ضروری برشمردند و گفتند: باید در همه سال، توجه و همت و اراده همه مسئولان و مدیران بر این نقطه کانونی و اساسی متمرکز باشد نه اینکه چند صباحی حرف بزنیم، مطلب بنویسیم و سربرگ و تقویم بزنیم بعد همه چیز فراموش شود و شعار سال به انزوا و حاشیه برود.
ایشان در تبیین معنای حقیقی اولویت دادن به شعار سال در دولت، مجلس، قوهقضائیه و همه دستگاهها گفتند: استفاده از همه ظرفیتها و امکانات سختافزاری از جمله منابع طبیعی و خدادادی و زیرساختها و ظرفیتهای نرمافزاری مانند نیروی انسانی خلاّق، جوانان پر انگیزه، نخبگان و صاحبان فکرهای نو، برای تحقق شعار سال ضروری است.
استفاده از امکانات رسانهای، تجربیات مفید، عناصر مجرّب و حتی ارتباطات خارجی برای گسترش تعاملات اقتصادی با دیگر کشورها، نکات دیگری بود که رهبر انقلاب در تشریح معنای واقعی اولویت داشتن شعار سال بیان کردند.
رهبر انقلاب معیشت مردم مهمترین مسئله کشور است
حضرت آیتالله خامنهای پرهیز از حاشیهسازی و مانعتراشی برای شعار سال از جمله نگاههای سیاسی و جناحی و یا مصوبات تورمزا را شروط دیگری دانستند که اولویت شعار سال را معنا و مفهوم حقیقی میبخشد.
ایشان در جمعبندی این بخش از سخنانشان تأکید کردند: اگر ابعاد این اولویت در عمل محقق شود، افراد خبره، تحقق شعار سال را در شاخصهای اقتصادی درک خواهند کرد و مردم هم در زندگی خود تا حدی آسایش را احساس میکنند.
بخش دیگر سخنان رهبر انقلاب در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام به الزامات عملیاتی شدن شعار سال اختصاص داشت.
«همکاری حقیقی و گسترده سه قوه» از جمله تصویب قوانین مورد نیاز بخشهای اجرایی و «پیگیریهای جدی و مستمر تصمیمات تا رسیدن به نتیجه»، دو الزام مهمی بود که رهبری به آن اشاره کردند.
ایشان با اشاره به تذکرات مستمر خود به مسئولان در جلسات خصوصی درباره پیگیری کردن تصمیمات، وجود انبوه طرحهای نیمهتمام را ناشی از کمتوجهی به مقوله «پیگیری» دانستند و در بیان نمونهای عینی گفتند: چند شرکت بزرگ دولتی که سود خوبی دارند، به رئیس جمهور قول داده بودند برای خدمت به مردم، طرحهای عمرانی در مناطق مختلف کشور اجرا کنند اما اکنون مشخص شده که اقدامات قانعکنندهای انجام ندادهاند.
«ثبات در سیاستها و تصمیمات اقتصادی»، سومین الزامی بود که حضرت آیتالله خامنهای آن را زمینهساز تحقق شعار سال خواندند و تغییرات پیدرپی اینگونه سیاستها را بسیار مضر و باعث بیرغبتی سرمایهگذاران داخلی و خارجی برشمردند.
«مشارکت دادن مردم»، الزام دیگر تحقق شعار سال بود که رهبر انقلاب آن را بسیار مهم و تعیینکننده دانستند.
ایشان با انتقاد از ضعف عملکرد دستگاهها در این زمینه، تجربه ایجاد و گسترش هزاران شرکت دانشبنیان را تجربهای مفید و متکی بر برنامهریزی صحیح خواندند و افزودند: مسئولان دولت باید به طور مشخص و عینی، زمینه مشارکت مردم را فراهم کنند تا آحاد مردم تکلیف خود را بدانند که در این صورت رشد تولید در زمینههای مختلفِ کوچک و بزرگ، بدون شک محقق خواهد شد.
رهبر انقلاب در همین زمینه مسئولان دولت را به تهیه نقشهراه «دانشبنیان کردن اقتصاد ملی»، طراحی برنامه عملیاتی کردن این نقشهراه و اطلاعرسانی کامل به مردم فراخواندند.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به سیاستهای اقتصاد مقاومتی گفتند: اجرای آن سیاستها نیز باعث توانمندسازی طبقات ضعیف و درآمد بیشتر آنها خواهد شد و سازمان برنامه و بودجه و دیگر دستگاههای ذیربط باید با ایجاد سازوکاری معین، چگونگی فعال شدن آحاد مردم را در اقتصاد مشخص کنند تا در ایجاد عدالت که اساس اقتصاد در اسلام است، گامهای خوبی برداشته شود.
رهبر انقلاب پس از تشریح الزامات تحقق شعار سال، به بیان چند توصیه مهم اقتصادی پرداختند.
«مبارزه جدی و بدون رودربایستی با هرگونه فساد»، در رأس توصیههای کلیدی رهبر انقلاب اسلامی به همه مسئولان بود.
ایشان بار دیگر فساد را اژدهایی هفتسر و مبارزه با این اژدها را کاری بسیار دشوار خواندند و گفتند: فساد، بیماری مهلک، بسیار خطرناک و مُسری است که مردم را ناامید و میل به سلامت اخلاقی را کاهش میدهد و مبارزه قاطعانه با آن باید در رأس کارهای مهم سه قوه و همه دستگاهها باشد.
«انضباط مالی» از جمله اصلاح ساختاری بودجه نیز در بحث وظایف اساسی اقتصادی مسئولان، مورد تمرکز و تاکید رهبر انقلاب قرار گرفت.
ایشان یکی از اهداف اصلی تشکیل جلسه هماهنگی سران قوا در دولت قبل را اصلاح ساختاری بودجه اعلام کردند و با اشاره به تحقق نیافتن این هدف گفتند: باید این دستور کار مهم را پیگیری کرد.
پرهیز از تعهدات مالی که منافع پایدار مطمئن ندارند و صرفهجویی جدی از جمله در سفرهای بی مورد، همایشهای بیفایده و خریدهای بیمورد دستگاهها نکاتی بود که رهبر انقلاب در همین زمینه بیان کردند.
رهبر انقلاب در توصیه بعدی با اشاره به سطح بسیار پایین بهرهوری در اقتصاد کشور یعنی مصرف زیاد و بازده کم، افزایش بهرهوری را کاملاً ضروری خواندند و گفتند: بهرهوری ما در آب از اغلب کشورهای دنیا کمتر است و در شدت انرژی چند برابر کشورهای پیشرفته است.
توصیه چهارم حضرت آیتالله خامنهای، «تعیین و تنظیم رابطه منطقی شرکتهای بزرگ دولتی با دولت» بود.
ایشان در این زمینه گفتند: در بخش دولتی و همچنین بخش خصوصی، مدیران خوبی وجود دارد که در جنگ اقتصادیِ چند ساله توانستهاند کشور را در بخشهای مختلف پیش ببرند. از این مدیران و کارآفرینان فعال باید برای افزایش کیفیت و قدرت رقابت و ایجاد بازار فروش داخلی و خارجی محصولاتشان حمایت کرد و آنها نیز وظیفه دارند نقش خود را در حرکت کلی اقتصاد کشور معلوم کنند.
در پایان این دیدار، نماز مغرب و عشاء به امامت رهبر انقلاب اسلامی اقامه شد.