طلاق در ایران به دلایل مختلفی شدت گرفته است، از جمله تغییرات فرهنگی و اجتماعی، مشکلات اقتصادی، نارضایتیهای عاطفی و ارتباطی، و فشارهای روانی. همچنین، تغییر نگرشهای نسل جدید به ازدواج و استقلال فردی بیشتر شده است. این عوامل باعث میشوند که افراد راحتتر از گذشته از رابطه خارج شوند.
طلاق در ایران
به نقل از پایگاه خبری دخالت طلاق در ایران زیاد شده است. با وجود سیاستهای تشویق به ازدواج و تشکیل خانواده که دولتها در نظر گرفتند به نظر میرسد هیچ کدام نتیجه چندانی در پی نداشته است. به طوری که بر اساس آمار طی ۷ ماه ابتدایی امسال از هر ۱۰۰ مورد ازدواج در این دوره زمانی حدود ۳۹ مورد به طلاق انجامیده است.
در بررسی دادهها در ۷ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ مشاهده میشود که بیشترین تعداد ازدواج و بیشترین تعداد طلاق در شهرهای تهران، مشهد، خوزستان، فارس و آذربایجان شرقی به ثبت رسیده است. در حالی که سال ۱۳۵۸ از هر ۱۰۰ ازدواج حدود ۶.۹ مورد به طلاق میرسید. همچنین بر اساس دادههای مرکز آمار ایران، این روند از سال ۱۳۸۹ به بعد دستخوش تغییرات محسوسی شده است.
تعداد طلاقها
در این آمار آمده است، تعداد ازدواج در سال ۱۳۸۹، ۸۹۱ هزار و ۶۲۷ مورد بوده، اما در سال ۱۴۰۲ با کاهش نزدیک به ۵۰ درصدی به ۴۸۱ هزار و ۳۹۵ مورد رسیده است. همچنین تعداد طلاقها از ۱۳۲ هزار و ۷۰۰ مورد در سال ۸۹ به ۲۰۲ هزار و ۱۸۳ مورد در سال ۱۴۰۲ رسیده که نشان از افزایش ۴۷ درصدی آن دارد.
اما چرا با افزایش آمار طلاق در این مدت مواجه شدیم؟ در حالی که تمام سیستمهای دولتی با طرحها و برنامههای مختلف در تلاشند تا جوانها را به ازدواج و فرزند آوری تشویق کنند ولی شاهد نتیجه معکوس این موضوع هستیم. شاید بتوان یکی از دلایل عمده این طلاقها و عدم تمایل به ازدواج را به مسائل اقتصادی و اجتماعی و حتی فرهنگی مربوط دانست. کارشناسان این دوره را یک دوره گذاری میدانند که خواهد گذشت. در این دوران عوامل متعددی دست به دست هم میدهد تا شاهد این پدیده باشیم.