مجمع فوقالعادهی سکان هدایت ایرانخودرو پساز کشوقوسهای فراوان بالاخره برگزار و بهموجب آن، مدیریت این شرکت به گروه کروز واگذار شد.
![سکان هدایت ایرانخودرو سکان هدایت ایرانخودرو](https://dekhalat.com/wp-content/uploads/2025/02/سکان-هدایت-ایرانخودرو.jpg)
سکان هدایت ایرانخودرو
به نقل از پایگاه خبری دخالت پساز ساعتها بلاتکلیفی، بالاخره مجمع فوقالعادهی ایرانخودرو برگزار شد. نتیجهی این مجمع واگذاری مدیریت ایرانخودرو به گروه کروز بود. تعداد زیادی از سهامداران حقیقی و حقوقی ایرانخودرو طبق اطلاعیهی ۷ بهمن ۱۴۰۳، از ساعت ۹ صبح امروز، چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ در انتظار برگزاری مجمع فوقالعادهی ایرانخودرو بودند؛ اما این جلسه پساز کشوقوسهای فراوان، با هفت ساعت تأخیر برگزار شد.
حوالی ساعت ۱۶ و پساز هفت ساعت بلاتکلیفی، سرانجام مجمع با حضور ۵۰٫۱۱ درصد از سهامداران به حد نصاب رسید و برگزار شد. نکتهی عجیب اینکه حین برگزاری مجمع، اطلاعیهای در سامانهی کُدال قرار گرفت که نشان میداد برگزاری مجمع فوقالعاده «بهدلیل اختلافنظر سهامداران عمده و عدم توافق در خصوص اعمال آرای مراجع قضایی» به روز دیگری موکول شده است!
تصمیمگیری دربارهی این شرکت
در مجمع ایرانخودرو اعلام شد که تصمیمگیری دربارهی این شرکت براساس اکثریت آراء است و بارگذاری نامه در سامانهی کُدال بهوسیلهی دو نفر از اعضای هیئتمدیره (جواد نجمالدین، رئیس هیئتمدیره و علیمردان عظیمی، عضو هیئتمدیره و مدیرعامل)، فاقد وجاهت قانونی است.
مجمع فوقالعادهی ایرانخودرو در نهایت پساز ۹ ساعت به سرانجام رسید. بهموجب رأیگیری انجامشده در این جلسه، اعضای جدید هیئتمدیرهی ایرانخودرو مشخص شدند. نتیجهی رأیگیری بهگونهای است که اکنون اکثریت کرسیهای هیئتمدیره به گروه کروز تعلق دارد.
اعضای هیئتمدیرهی جدید شرکت ایرانخودرو بهشرح زیر هستند:
- شرکت خدماتگستر صبا انرژی
- شرکت سرمایه گنجینه ایرانیان (کروز)
- شرکت بهینهسازان بهمن (کروز)
- شرکت اعتبار آفرین (کروز)
- شرکت مدیریت سرمایهگذاری ملی ایران
مدیریت بزرگترین شرکت خودروسازی ایران
بهموجب جلسهی مجمع فوقالعاده و رأیگیری انجامشده در این جلسه، اکنون مدیریت بزرگترین شرکت خودروسازی ایران در اختیار بخش خصوص و شرکتهای متحد گروه کروز قرار دارد. تجارتنیوز مینویسد در جریان کشمکشهای اخیر بر سر واگذاری کُرسیهای مدیریتی ایرانخودرو، دو جبههی اصلی شکل گرفته بود. دریکسو، دولت و وزارت اقتصادی بهویژه با حمایت رئیسجمهور، بر خصوصیسازی این شرکت تأکید میکنند و درسویدیگر، وزارت صمت و برخی نهادهای وابسته به دولت مانند شورای رقابت، همچنان در تلاش برای حفظ کنترل خود بر ایرانخودرو هستند.
درمجموع، بهنظر میرسد که واکنشها به تغییر بدنهی مدیریتی ایرانخودرو مثبت است. حال باید دید که ورود بخش خصوصی به بزرگترین شرکت خودروسازی کشور، چه آیندهای برای این مجموعهی زیانده رقم میزند.