دکتر روانشاد گفت: ویروس کرونا حدود پنجاه سال گذشته در جوامع بشری شایع بوده و فقط علائمی بسیار خفیف مانند سرماخوردگی را ایجاد می کرده است، اما از سال ۲۰۰۳ با پیدایش اولین ویروس کرونای انتقال یافته از حیوان (خفاش) به انسان، بیماری شدید سارس و پس از آن بیماری شدید مرس منتقل شده از شتر به انسان و نهایتا کرونای جدید ۲۰۱۹ شناسایی شد.
شباهتهای ویروس کرونا و آنفلوانزا
او در ابتدا گفت: ویروس کرونا ۲۰۱۹ جدید عضو جدید خانواده کرونا ویروس هاست و شباهتی با ویروس آنفلوانزا ندارد، اما از نظر روند بیماری زایی و علائم بالینی تا حدودی به یکدیگر شباهت دارند. وی اضافه کرد: ویروس کرونای جدید همانند ویروس آنفلوانزا توانایی ایجاد عفونت در بخش تحتانی دستگاه تنفسی را دارد، در صورتی که کرونای انسانی که قبلا شناسایی شده بود تنها محدود به بخش فوقانی دستگاه تنفس و بنابراین عفونت خفیف و محدودی مشابه سرماخوردگی ایجاد می کرد.
او در خصوص تفاوت های ویروس کرونا و آنفلوانزا هم خاطرنشان کرد: آنفلوانزا اغلب به همراه تب بالای ۴۰ درجه و به همراه درد پشت و درد عضلانی می باشد، اما علائم ویروس کرونا تب خفیف تر به همراه تنگی و کوتاهی تنفس و سرفه های مداوم و عمیق می باشد.