• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 20 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
13

احتمال برخورد شهاب سنگ با زمین و نابودی بشریت!

  • کد خبر : 15698
  • 04 مارس 2020 - 11:22

برخورد شهاب سنگ با زمین اتفاقی است که احتمال وقوع آن در ماه آینده مطرح شده و کارشناسان سازمان فضایی ناسا خبر داده‌اند که در آوریل ۲۰۲۰ یک سیارک ۴ هزار متری به سیاره ما نزدیک خواهد شد. گفته شده که برخورد این جرم آسمانی عظیم می‌تواند نسل بشر را به کلی نابود کند و عواقب جبران‌ناپذیری داشته باشد. در ادامه به بررسی این اتفاق نگران‌کننده خواهیم پرداخت.

برخورد شهاب سنگ با زمین

سیستم خودکار ردیابی اجرام آسمانی سازمان فضایی ناسا سیارک ۴۱۰۰ متری که در اردیبهشت ۹۸ به ما نزدیک می‌شود را شناسایی کرده است. کارشناسان ناسا گفته‌اند که در تاریخ ۲۹ آوریل ۲۰۲۰، معادل ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹، جرم آسمانی مورد نظر که با سرعت ۸٫۷ کیلومتر بر ثانیه به سمت سیاره زمین در حرکت است، به نزدیک‌ترین فاصله خود با ما می‌رسد.

 احتمال برخورد شهاب سنگ با زمین

متخصصان تخمین می‌زنند که برخورد شهاب سنگ با زمین در حالتی که جرم مورد نظر قطری بیشتر از هزار متر داشته باشد، عواقبی فاجعه‌بار خواهد داشت و چنین اتفاقی می‌تواند نسل انسان‌ها را نابود کند.

بررسی‌های موجود نشان می‌دهند که هر صد سال یک‌بار احتمال ۱ در ۵۰ هزار وجود دارد که سیارک با این ابعاد به زمین برخورد کند. به طور کلی اجرام آسمانی گوناگون دائما به سمت زمین حرکت می‌کنند و این پدیده آن‌قدرها هم نادر نیست.

سنگ‌هایی که قطری در حد چند متر دارند، قبل از رسیدن به سطح زمین در اتمسفر می‌سوزند. اگر این اجرام آسمانی به اندازه ۲۰ متر بزرگ باشند، امواج به وجود آمده توسط آن‌ها می‌تواند باعث شکسته شدن شیشه پنجره‌ها در مناطق مسکونی نزدیک شود و اگر قطر یک شهاب سنگ به ۴۰ متر برسد، برخورد آن با زمین می‌توان یک منطقه یا شهر را به طور کلی نابود کنند. هشدار برخورد شهاب سنگ با زمین: در ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ یک سنگ آسمانی ممکن است نسل بشر را از بین برود!

ابعاد این سیارک ۱٫۵ تا ۴٫۱ کیلومتر است

ناسا تخمین زده که ابعاد این سیارک که با نام “۱۹۹۸ OR2” شناخته می‌شود، چیزی بین ۱٫۵ تا ۴٫۱ کیلومتر است. مسیر حرکت این جرم آسمانی برای اولین بار در سال ۱۹۸۷ و در هنگام عبور از نزدیکی خورشید مشخص شد و گفته شده که این شهاب سنگ مدت‌ها پیش به عنوان یک جرم نزدیک زمین (NEO) دسته‌بندی ‌شده است.

با توجه به احتمال ۱ به ۵۰ هزار مطرح شده، شانس این اتفاق فوق‌العاده پایین بوده و می‌توان گفت که جواب منفی است؛ گفته شده که در نزدیک‌ترین حالت فاصله سیارک مورد نظر با ما ۰٫۰۴۲۰۵ واحد نجومی، معادل ۶٫۲۹ میلیون کیلومتر خواهد بود. این فاصله حدودا ۱۶ برابر فاصله ما با ماه است و به نظر می‌رسد که در میان بحران‌ جهانی ویروس کرونا و هزاران مشکلی که همه‌روزه جان انسان‌ها را در سراسر جهان به خطر می‌اندازند، احتمال این برخورد در آوریل آینده نباید برای ما نگرانی خاصی ایجاد کند.

لینک کوتاه : https://dekhalat.com/?p=15698

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.