دکتر سید مسعود داوودی درباره نگرانیهای مطرح شده مردم در سامانه ۴۰۳۰ درباره میزان ماندگاری ویروس کرونا روی مو، گفت: هنوز به طور دقیق مشخص نشده که کروناویروس طی چه مدت زمانی روی مو ماندگاری دارد، اما ممکن است روی پوست بدن به خصوص روی دست مدت زمانی مانده باشد و در آن فاصله به دهان، بینی، چشم و حتی گوش هم مالیده شود و باعث سرایت ویروس به فرد شود.
چند نکته درباره آلودگی مو به کرونا
وی افزود: بر همین اساس است که بر استفاده از دستکش تاکید وجود دارد تا دست با چشم، دهان و بینی تماس نداشته باشد؛ چراکه ویروس میتواند روی دستکش هم تا مدت زمانی زنده بماند و در صورت تماس، به داخل بدن منتقل شود.
داوودی با بیان اینکه زمان ماندگاری ویروس روی مو که یک بافت مرده است، کمتر خواهد بود، گفت: اگرچه رعایت بهداشت مو حائز اهمیت است، اما مانند دست، امکان شستن هر لحظه ای آن وجود ندارد. احتمال آلودگی مو به ویروس کووید-۱۹ کمتر از پوست بدن است، اما محدودیت شستو شوی مو نیز اهمیت زیادی دارد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر مضر بودن مواد ضدعفونی کننده نیز گفت: روی پوست بدن چربی خاصی وجود دارد که پوست را در مقابل خشکی محافظت میکند. زمانی که پوست خشک باشد ترک های ظریفی روی پوست ایجاد می شود که شاید با چشم هم قابل دیدن نباشد، اما عوامل محیطی مانند میکروب و مواد حساسیتزا میتوانند از طریق همین ترکها به زیر پوست راه پیدا کنند.
این متخصص بیماریهای پوست و مو تاکید کرد: پوست تا زمانی که سالم است، قدرت دفاع خوبی دارد، اما اگر آسیب ببیند در مقابل میکروب ها و مواد حساسیتزا نفوذپذیر می شود. یکی از ویژگیهای مهم مواد و شویندههای الکلی و غیر الکلی این است که در صورت استفاده علاوه بر از بین بردن و تخریب چربی ویروس، چربی طبیعی پوست بدن را هم از بین میبرند. بنابراین پوست را به تدریج خشک و آماده ترکهای ظریف، التهاب، خارش و قرمزی میکند.