لیلاز: من هیچگاه عنصر خارجی را در اقتصاد ایران عامل تعیینکننده نمیدانم. اساساً از جنگ جهانی دوم به این سو، هیچ گاه عنصر یا عامل خارجی را تعیینکننده نمیدانم. ریشه مشکلات کشور مدیریتی است.
در گفتگویی که با سعید لیلاز ، کارشناس مسائل اقتصادی و فعال سیاسی اصلاحطلب انجام شده است،به نکات زیر اشاره شد:
-ایرانیها قبول نمیکنند که در قدرتهای دیگر هضم شوند. این حرفی است که امروز اردشیر زاهدی هم میگوید. آیا زاهدی به پول جمهوری اسلامی احتیاج دارد یا میخواهد وزیر خارجه شود؟
-ما درگیر یک نبرد تعیینکننده با امریکا هستیم. نبرد مرگ و زندگی است و به باور من، آخرین تضاد و چالش از این نوع هم خواهد بود. البته ما پیروز میشویم.
-من به اقتدار جمهوری اسلامی که چیزی بهنام امنیت را در ایران پدید آورده است، بسیار امیدوارم. امنیت، نایابترین گوهر در کل خاورمیانه است. هیچ ایرانی حاضر نیست گوهر امنیت را با هیچ چیز دیگری عوض کند.
-مردم ایران متوجه هستند که ما چه زمانی به آنان راست میگوییم و چه زمانی راست نمیگوییم، یا کجا تقصیر ما هست و کجا تقصیر ما نیست، کجا صادقانه برخورد کردیم و کجا صادقانه برخورد نکردیم.
سعید لیلاز: ریشه مشکلات کشور مدیریتی است
سعید لیلاز: من هیچگاه عنصر خارجی را در اقتصاد ایران عامل تعیینکننده نمیدانم. اساساً از جنگ جهانی دوم به این سو، هیچ گاه عنصر یا عامل خارجی را تعیینکننده نمیدانم. ریشه مشکلات کشور مدیریتی است.
-مگر مشکلات اساسی امروز ایران تورم، ناکارآمدی و فساد نیست؟ کدام یک از این مشکلات ناشی از تحریم است؟ کدام یک از مشکلات بنیادی ما با رفع تحریمها حل میشود؟ کدام کشور پس از اینکه به امریکا نزدیک شد، توسعه یافت؟ اصلاً مگر امریکا به کشوری نان میرساند؟
-چرا مصر یا پاکستان مشکلات بدتری نسبت به ایران دارند؟ تعداد متحدان امریکا که مشکلات جدی دارند، به مراتب بیشتر از تعداد متحدان امریکا است که وضع خوبی دارند و این مدیریت داخلی این کشورها است که آنان را به وضع خوبی از لحاظ توسعه رسانده است.