• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 20 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
41

بهترین فیلم های روانشناسی تاریخ سینما

  • کد خبر : 23867
  • 29 آگوست 2020 - 20:20

در این مقاله قصد داریم چند مورد از بهترین فیلم های روانشناسی جهان و ایران را به شما معرفی کنیم که حتی برای علاقه مندان به ژانر وحشت هم جذاب خواهند بود.

فیلم روانشناسی

نظرتان چیست آخر هفته را با چند فیلم روانشناسی بگذرانید؟ فیلم های با موضوع روانشناسی، اغلب شخصیت هایی دارند که به نحوی با اختلالات روانشناختی درگیر هستند. از اسکیزوفرنی گرفته تا افسردگی و یا اختلالات شخصیت، سوژه های این فیلمها وضعیت روانی ناپایداری را روایت می کنند. تریلرهای روانشناسی معمولا شامل عناصر درام، اکشن، رمزآلود و پارانویا هستند و بعضا در ژانر وحشت یا پلیسی ساخته می شوند.

اگر پرداخت فیلمنامه و کارگردانی قوی باشد، بازیگر می تواند حس و حال یک ذهن بیمار را به خوبی به تماشاگر القا کند. در ادامه چند مورد از بهترین فیلم های روانشناسی جهان و ایران را به شما معرفی می کنیم که حتی برای علاقه مندان به ژانر وحشت هم جذاب خواهند بود.

سرگیجه. vertigo

سرگیجه، یک فیلم روانشناسی عاشقانه است که آلفرد هیچکاک آن را ساخته و بازیگرانی همچون جیمز استوارت، کیم نواک و هنری جونز در آن ایفای نقش کرده اند. محصول سال ۱۹۵۸ هیچکاک، داستان پلیسی است که به دلیل سرگیجه بازنشسته شده و به زنی علاقه مند می شود. رمان « در میان مردگان » نوشته بوالو-نارسژاک و پیر بوالو، اساس ساخت این فیلم است که نامزد اسکار در دو بخش بهترین صدا و بهترین طراحی هنری شد.

بهترین فیلم های روانشناسی

روانی.Psycho

یک فیلم ترسناک و رازآلود در میان بهترین فیلمهای روانشناسی جهان وجود دارد که آلفرد هیچکاک، آن را با نام روانی تولید کرد. ورا مایلز,  آنتونی پرکینز,  جنت لی بازی بسیار درخشانی در این فیلم داشته اند. یک منشی پول های کارفرمای خود را می دزدد و به هتلی خارج از شهر می رود و به دام یک جوان روانی می افتد. جنت لی برای بازی در فیلم روانی، برنده جایزه گلدن گلوب برای بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد.

بهترین فیلم های روانشناسی

راننده تاکسی.Taxi Driver

اگر به فیلم های جنایی با چاشنی روانشناسی علاقه دارید، حتما راننده تاکسی را تماشا کنید. مارتین اسکورسیزی در این فیلم بازیهای بسیار حرفه ای از رابرت دنیرو، جودی فاستر، آلبرت بروکس، سیبل شفرد و هاروی کایتل گرفته است. در راننده تاکسی، با یک دامپزشک همراه می شوید که دچار مشکلات روانی است و تصمیم می گیرد تا در شب های نیویورک با یک تاکسی کار کند. ادامه فیلم و ماجراهای جذابش را از دست ندهید!

بهترین فیلم های روانشناسی

سکوت بره ها. The silence of the lambs

سکوت بره ها، شاهکار ماندگار جاناتان دمی که در معرفی فیلم های ترسناک هم به آن اشاره کردیم. بازی به یاد ماندنی جودی فاستر و آنتونی هاپکینز در این فیلم، بدون شک جزء بهترین بازی ها در عرضه فیلم های روانشناسی است. مامور جوان اف بی آی را روایت برای دستگیری یک قاتل سریالی تلاش می کند و در این مسیر ناچار است از یک پزشک قاتل به نام هانیبال کمک بگیرد. توضیحات هانیبال در خصوص بیماری های روانی بسیار جذاب و دیدنی است و شما را به دنیای پر از رمز برخی از بیماری های نادر و البته خطرناک سوق می دهد.

بهترین فیلم های روانشناسی

جزیره شاتر.Shutter Island

طرفداران لئوناردو دی کاپریو حتما فیلم جزیره شاتر را یکی از شاهکارهای بازی وی می دانند. مارتین اسکورسیزی این فیلم رمزآلود و جنایی را در سال ۲۰۱۰ ساخت. داستان، روایتگر تدی دانیلز است که در ماموریت خود، به یک جزیره کوچک در حوالی شهر بوستون میرود. او برای تحقیق در مورد یک مجرم روانی، وارد یک آسایشگاه می شود و ماجراهای پر از ابهام فیلم، از همین جا آغاز می گردد.

بهترین فیلم های روانشناسی

تلقین. Inception

تلقیم از آن دسته فیلم هایی است که یک بار دیدن آن کفایت نمی کند. یک اکشن مهیج و علمی تخیلی به کارگردانی و نویسندگی و تهیه کنندگی کریستوفر نولان که داستان دام کاب (لئوناردو دی‌کاپریو) را روایت میکند. دزد ماهری که اسرار ارزشمند مورد نیاز سازمان‌های جاسوسی و شرکت‌های تجاری و چندملیتی را با استفاده از تکنولوژی خواب می رباید. در برخی از صحنه ها واقعا نمی فهمید چه اتفاقی افتاده است و راهی ندارید جز این که فیلم را به عقب برگردانید و مجددا تماشا کنید!

بهترین فیلم های روانشناسی

دیوانه از قفس پریدOne flew over the Cuckoo’s Nest

احتمالا نام فیلم دیوانه از قفس پرید را زیاد شنیده اید. میلوش فورمن این فیلم را از رمانی با همین نام در سال ۱۹۷۵ ساخته است. جک نیکلسون، لوئیز فلچر، مایکل بریمن و  براد دوریف، بازیگران این فیلم هستند. ماجرا مربوط به فرد متجاوزی است که برای بررسی سلامت روانی اش به یک تیمارستان انتقال داده می شود. دیوانه از قفس پرید، پس از موفقیت در جوایز بفتا توانست در ۶ بخش بهترین بازیگر نقش بازیگر مرد( براد دوریف )، بهترین بازیگر زن( لوئیز فلچر )، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر نقش اصلی مرد( جک نیکلسون )برنده جایزه گلدن گلوب شود.

دوستان میلوش فورمن او را از ساخت چنین فیلمی منع کرده بودند چون معتقد بودند که داستانش بیش از حد آمریکایی است. اما فورمن، این داستان را زندگی واقعی می دانست و با ساخت آن، یکی از شاهکارهای دنیای فیلم های روانشناسی را از خود به یادگار گذاشت.

بهترین فیلم های روانشناسی

رودخانه مرموز Mystic river

رودخانه مرموز هم یکی از بهترین فیلم های روانشناسی تاریخ سینماست که فضایی جنایی و رمزآلود دارد. کلینت ایستوود این فیلم را ساخته و در آن از شان پن، تیم رابینز، کوین بیکن، لارنس فیشبرن و مارسیا گی هاردن بازی های بی نظیری گرفته است. این فیلم داستان سه مرد را روایت می کند که از کودکی با یکدیگر دوست بودند و وقوع یک اتفاق، رابطه شان را دستخوش تغییراتی می کند. جالب است بدانید که رودخانه مرموز، نامزد نخل طلای بهترین فیلم شده است. کلینت ایستوود سعی دارد تا در این جا هم مانند سایر فیلم هایش نتیجه خشونت را نشان دهد. او معتقد بود که چنین مسائلی را باید نمایش داد تا نتیجه خشونت، آشکار و واضح باشد.

بهترین فیلم های روانشناسی

چند فیلم ایرانی موفق با موضوع روانشناسی

متاسفانه سینمای کشورمان در زمینه فیلمهای روانشناسی چندان موفق عمل نکرده است. روانشناس در فیلم های ما معمولا شخصی شاد یا بسیار جدی بوده و اصولا تصویر درستی از بیماری ها و اختلالات روانشناختی و نحوه درمان آنها به تصویر کشیده نشده است. با این حال ما فیلمی به نام گاو را در شناسنامه سینمای کشورمان داریم.

شاهکاری از داریوش مهرجویی با بازی خارق العاده ی زنده یاد عزت الله انتظامی که به حق می توان آن را بهترین فیلم ایرانی در حوزه روانشناسی به شمار آورد. «طعم گیلاس» از عباس کیارستمی و « برادرم خسرو» از احسان بیگلری هم فیلم های خوبی هستند که علاقه مندان به سینمای ایران، می توانند آنها را برای آشنایی با موضوعات روانشناسی تماشا کنند.

لینک کوتاه : https://dekhalat.com/?p=23867

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.