محقق ایرانی دانشگاه کمبریج از تولید گلوله های نانو خبر داده است که گرمای زیادی دارد و با نفوذ به درون سلول های سرطانی باعث نابودی آنها شود.
فناوری نانو کاربردهای گسترده ای در علم پزشکی دارد و حالا محققان می خواهند از آن برای نابودی سلول های سرطانی استفاده کنند. این فناوری این بار برای مقابله با یکی از سرطان های بدخیم به نام مزوتلیوما مورد استفاده قرار می گیرد.
نانو ذراتی که برای نابودی سلول های سرطان مزوتلیوما به کار می روند از جنس طلا هستند، این گلوله های نانویی از توانایی خوبی برای نفوذ به درون سلول های سرطانی و گرم کردن شدید آنها با هدف نابودی این سلول ها برخوردار هستند.
دکتر ارسلان آزاد پژوهشگر دانشگاه کمبریج بیان کرد: نانوذرات طلایی مذکور دارای سیلندرهای باریک نقره ای هستند که پهنای آنها تنها به اندازه یک هزارم موی انسان است. رسوب طلا در این سیلندرهای باریک باعث ذوب نهایی نقره می شود. این ترکیب بعد از ورود به سلول های سرطانی توسط آنها جذب شده و تابانده شدن لیزر به این مجموعه موجب ایجاد گرمای زیاد وتخریب دی ان ای سلول های سرطانی می شود.
وی تشریح کرد: مزیت دیگر این روش نفوذ عمیق به درون سلول های سرطانی بدون تخریب بافت های اطراف است. می توان امیدوار بود که در آینده این روش درمانی برای درمان انواع بدخیم سرطان مورد استفاده قرار بگیرد.
مزوتلیوما چیست؟
مزوتلیوما یک نوع سرطان بدخیم و نادر است که منشا آن سلولهایی به نام مزوتلیوم هستند. سلولهای مزوتلیوم سازنده پردههای پوشاننده ریهها، قلب و فضای شکم هستند. اکثر کسانی که دچار مزوتلیومای ریوی میشوند، در تماس طولانی با آزبست (پنبه نسوز) قرار داشتهاند.
مزوتلیوما سرطان نادری است که در بافت هایی که اندام های شما را می پوشانند شروع می شود. این بیماری یک سرطان رو به رشد است که می تواند تحت درمان قرار گیرد اما اغلب به طور کامل معالجه نمی شود.
مزوتلیوما اغلب در ریه ها اتفاق می افتد، جایی که مزوتلیومای پلورال نامیده می شود. همچنین می توانید در پوشش شکم و به ندرت، در اطراف قلب یا بیضه ها نیز دچار این نوع سرطان شوید.
علائم شایع مزوتلیوما
سرفه
درد، ورم و یا تورم در شکم یا قفسه سینه
احساس خستگی
مشکل تنفس
مشکلاتی در لخته شدن خون
کاهش وزن بدون هیچ دلیل بسیاری از شرایط دیگر می توانند این مسائل را ایجاد کند، اما اگر شما نگران هستید، به خصوص اگر در معرض آزبست بوده اید، به پزشک مراجعه کنی
انواع مزوتلیوما
انواع مختلفی مزوتلیوما بر اساس ظاهر سلول های سرطانی وجود دارد. Epithelioid یا مزوتلیوم بافت پوششی شایع ترین نوع آن است که سلول های سرطانی بر روی لایه ای به صورت مرتب قرار گرفته اند. درمان ها در این نوع بهتر از سایر انواع اثر گذار هستند. در نوع سارکوماتوئید، سلول های دوک مانند هستند. این نوع کمتر شایع است و درمان آن دشوار است. نوع سوم Biphasic یا دوفازی است که ترکیبی از دو نوع دیگر است. وجود سلول های سارکوماتوئید بیشتر، درمان را دشوارتر می سازد.