• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 20 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
18

آیا ناسا جهنم را پیدا کرده است؟ سیاره عجیبی که در آن ابرها گدازه می بارند و همه چیز می سوزد

  • کد خبر : 42140
  • 18 ژوئن 2022 - 10:07
آیا ناسا جهنم را پیدا کرده است؟

آیا ناسا جهنم را پیدا کرده است؟ سیاره عجیبی که در آن ابرها گدازه می بارند و همه چیز می سوزد !تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا سیاره ای جهنمی مانند ابرهای بارانی گدازه را کشف کرده است. جهان می تواند بسیار عجیب باشد. سیارات فراخورشیدی (سیاره هایی که به دور ستاره ای خارج از منظومه شمسی می گردند) که به قدری عجیب و غریب هستند که در تصور نمی گنجند. این سیاره آنقدر داغ است که حتی مولکول‌ها هم نمی‌توانند دست نخورده باقی بمانند و به اتم‌ها تبدیل می‌شوند و ساختار جامد کاملا غیر ممکن است.

آیا ناسا جهنم را پیدا کرده است؟

ناسا می‌گوید مطابق داده‌های به دست آمده این سیاره فراخورشیدی که دو برابر زمین قطر دارد در فاصله کمتر از ۱.۶ میلیون کیلومتری از ستاره خود واقع است، یعنی حدود یک بیست و پنجم فاصله‌ای که عطارد فوق‌العاده داغ از خورشید ما دارد.

به گفته دانشمندان دمای سطح این سیاره از نقطه ذوب سنگ‌های معمولی بالاتر است در نتیجه برآورد می‌شود روی آن اقیانوسی از گدازه وجود داشته باشد.

ناسا در بیانیه خود گفته است: «اگر بخواهیم وضعیت این سیاره را با زمین مقایسه کنیم، باید گفت این سیاره چنان به ستاره‌اش نزدیک است که یک سال کامل آن فقط چند ساعت طول می‌کشد. به سبب نیروی گرانش شدید ستاره، یک نیمکره سیاره همیشه روز و نیمکره دیگر در تاریکی مطلق به سر می‌برد. نزدیکی زیاد باعث می‌شود سنگ‌ها شروع به ذوب شدن کنند و اقیانوس‌هایی از گدازه جریان داشته باشد.»

از جمله مسائلی که دانشمندان امیدوارند با نگاه دقیق‌تر تلسکوپ جیمز وب کشف کنند این است که آیا این سیاره «در حالت جزر و مدی قفل شده و یک طرف آن همیشه رو به ستاره است؟ یا به گونه‌ای می‌تواند بچرخد که روز و شب را ایجاد کند.»

این سیاره دارای جوی پرتلاطم است که کانون گرما را به اطراف منتقل می‌کند

پیشتر نماهای اولیه از تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا نشان داده بود اتفاقی مرموز در این سیاره در حال وقوع است، چرا که داغ ترین نقطه آن بخشی نبود که مستقیماً در برابر ستاره قرار داشت. ناسا می‌گوید یک فرضیه این است که این سیاره دارای جوی پرتلاطم است که کانون گرما را به اطراف منتقل می‌کند.

فرضیه دیگر این است که «۵۵ خرچنگ ای» برای ایجاد روز و شب می‌چرخد اما این چرخش به نحوی است که تبعاتی کابوس‌وار ایجاد می‌کند. به این معنی که سطح سیاره در طول روز گرم، ذوب و حتی تبخیر می‌شود و لایه بسیار نازکی از جو را تشکیل می‌دهد. در غروب اما بخارات سرد و متراکم شده و قطرات گدازه‌ای را باعث می‌شوند که روی سطح شروع به باریدن می‌کنند.

این سیاره ابه طور جزر و مدی قفل شده است

انتظار می رود تلسکوپ فضایی جیمز وب که چندی پیش به فضا پرتاب شد در «تنها چند هفته آینده» به طور کامل عملیاتی شود و اولین رصد خود را تا تابستان امسال انجام دهد. دانشمندان می‌گویند این تلسکوپ قادر به تشخیص وجود جو در سیاره‌های فراخورشیدی است. ، کوپرنیک در فاصله ۴۱ سال نوری از ما. از نظر فواصل نجومی این یکی را می توان یک همسایه نزدیک در نظر گرفت. نکته جالب در مورد این سیاره، قرار گرفتن آن است بسیار نزدیک به ستاره اش برای مرجع، حدود ۱/۲۵ فاصله بین خورشید و سیاره تیر. و همین نزدیکی دلیل لقب سیاره-جهنم به این سیاره است.

نکته جالب دیگر در مورد سیاره یانسن این است که فرض می شود به طور جزر و مدی قفل شده است، اما داغ ترین نقطه روی آن نیمکره رو به ستاره اش نیست. یک نظریه پیشنهادی برای رسیدگی به این ناهنجاری این است که این سیاره دارای جوی پویا است که می چرخد ​​و در نتیجه داغ ترین نقطه سیاره را جابه جا می کند.

لینک کوتاه : https://dekhalat.com/?p=42140

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.