بر کسی پوشیده نیست که پدر و مادر بودن یکی از چالش برانگیزترین نقش های دنیاست هر چه رابطه والد و فرزند قوی تر باشد، تربیت بهتر است. و در این میان محبت شاه کلید رابطه سالم بین فرزند و والدین است.
درک روابط والدین و فرزندان
رابطه بین والدین و فرزندشان پیوندی منحصر به فرد است که رشد و تکامل همه جانبه کودک را پرورش می دهد. شالوده رفتار، شخصیت، صفات و ارزش های آنها را می گذارد. پس چرا یک رابطه مثبت و سالم والدین و فرزند مهم است؟
اهمیت روابط والدین و فرزندان
کودکانی که رابطه سالمی با والدین خود دارند، به احتمال زیاد با سایر افراد اطراف خود روابط مثبت ایجاد می کنند. آنها می توانند پیوندهای امن و دوستی با همسالان خود برقرار کنند.آن ها در هنگام مواجهه با استرس و موقعیت های سخت در تنظیم احساسات خود بهتر عمل می کنند. دلبستگی ایمن با والدین به رشد شناختی، عاطفی و اجتماعی کودک کمک می کند. همچنین به بچه ها کمک می کند تا رفتارهای اجتماعی مثبتی از خود نشان دهند.مشارکت سالم والدین در زندگی روزمره فرزندانشان کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که فرزندانشان می توانند از نظر اجتماعی و تحصیلی بهتر عمل کنند.
کودکانی که رابطه ای امن و مثبت با والدین خود دارند، مهارت ها و ارزش های اساسی را می آموزند که آنها را در مسیر موفقیت آینده قرار می دهد.
به طور مداوم عشق خود را به فرزندان خود ابراز کنید
این یکی ممکن است واقعاً ابتدایی به نظر برسد، اما برای هر والدینی ضروری است که به فرزندان خود بگویند که آنها را دوست دارند. کودکان باید دائماً احساس کنند که مورد علاقه و امنیت هستند. این نکته را به آنها نشان دهید که بدون در نظر گرفتن سنشان، وقتی در حال رشد هستند، آنها را دوست دارید. حتی در میان اختلاف نظرها و سوء تفاهم، به آنها این احساس را بدهید که بدون قید و شرط دوستشان دارید.
به آنها توجه کنید
گیر افتادن در برنامه های شلوغ بهانه ای برای نگذراندن وقت کافی با کودکتان نیست و هرگز نباید باشد. همیشه به آنها زمان و توجه بدهید. چه آنها در حال بازی با اسباب بازی های خود، تماشای تلویزیون و یا لذت بردن از تنقلات خود هستند، زمانی را برای نشستن با آنها اختصاص دهید. به سادگی با آنها صحبت کنید، با آنها بازی کنید، با آنها درگیر شوید و به آنها توجه کامل داشته باشید.
سنت ها و آیین ها را توسعه دهید
ایجاد تشریفات و سنت ها احساس امنیت را در کودک افزایش می دهد. در حالی که آنها جوان هستند، به توسعه مناسک مادام العمر توجه کنید. به عنوان مثال، می توانید روتین های قبل از خواب را تنظیم کنید. قبل از اینکه آنها را در شب در آن قرار دهید، کتابهایشان را بخوانید. سپس، یک مراسم خانوادگی هفتگی ترتیب دهید که در آن از یک فعالیت خاص هر آخر هفته لذت ببرید، مانند یک ناهار خانوادگی یا یک شب سینما در هر شنبه. صرف نظر از سن و آیین آنها، نکته مهم این است که شما به طور منظم برای فعالیت هایی که پیوند شما را در خانواده تقویت می کند، وقت بگذارید.
با هم غذا بخورید
خوردن وعده های غذایی به عنوان یک خانواده بسیار مهم است. زمان صرف غذا بهترین زمان برای گفتگوهای خوب و اشتراک گذاری است. این می تواند یک فعالیت پیوندی سرگرم کننده نیز باشد. مطمئن شوید که تمام عوامل حواس پرتی را در طول وعده های غذایی حذف کنید. تلویزیون را خاموش کنید و تمام وسایل الکترونیکی را کنار بگذارید. این زمانی است که می توانید واقعاً صحبت کنید و از همراهی یکدیگر لذت ببرید.
احساسات آنها را تأیید کنید
اگر فرزندتان برای گفتن احساساتش در مورد چیزی نزد شما آمد، حتما از او استقبال کنید. آنها را بشنوید و به آنها احساس درک کنید. شاید آنها می خواهند در مورد یک روز بد در مدرسه یا ناامیدی خود در مورد تکالیف صحبت کنند. هر چیزی که باعث ناراحتی آنها می شود، در کنار آنها باشید. آنها را قضاوت نکنید احساسات آنها را تأیید کنید و برای گفتگو با آنها آماده باشید.
پیوند ویژه بین والدین و فرزند یکی از قوی ترین و واقعی ترین پیوندهایی است که هر کسی می تواند در طول زندگی خود داشته باشد. از این نکات برای تقویت مداوم رابطه ای که با کودک خود دارید استفاده کنید.