• امروز : یکشنبه - ۸ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 26 - ربيع أول - 1446
  • برابر با : Sunday - 29 September - 2024
6

شناسایی۲۶۰۰ کودک کار و خیابان در کشور

  • کد خبر : 54928
  • 11 ژوئن 2024 - 9:36

شناسایی۲۶۰۰ کودک کار هستند و از آموزش و پرورش مناسب، بهداشت، تفریح و آزادی‌های اولیه بی‌بهره‌اند.

شناسایی۲۶۰۰ کودک کار

شناسایی۲۶۰۰ کودک کار

در ایران هم طبق آمارهای کارگروه کودکان کار و خیابان وزارت کشور در سراسر کشور شناسایی۲۶۰۰ کودک کار و خیابان شناسایی شده و تحت ساماندهی قرار گرفته‌اند و به گفته دبیر این کارگروه ۱۴ استان اولویت این ساماندهی هستند که در نهایت هدف اصلی بازگشت کودک به آغوش خانواده و بهره‌مندی از حقوق طبیعی خود همچون تحصیل، بهداشت، مهارت‌آموزی و غیره است.

روز جهانی مبارزه با کار کودکان روزی است که برای افزایش آگاهی و فعالیت در زمینهٔ جلوگیری از کار کودکان، از سوی سازمان بین‌المللی کار پیشنهاد شده‌است. روز جهانی مبارزه با کار کودکان هر ساله در ۱۲ ژوئن (۲۲ خرداد) برگزار می‌شود و هدف آن تقویت جنبش جهانی بر ضد کار کودکان است.

این خبر را از قلم نیندازید : آتش‌سوزی در رستوران پدیده شاندیز

میلیون‌ها دختر و پسر در جهان

برپایهٔ داده‌های سازمان بین‌المللی شناسایی۲۶۰۰ کودک کار در جهان درگیر کارند و از آموزش و پرورش مناسب، بهداشت، تفریح و آزادی‌های اولیه بی‌بهره‌اند. بیش از نیمی از این بچه‌ها مشغول به بدترین شکل ممکن از کارهای کودکان اند؛ مانند کار در محیط‌های خطرناک، بردگی یا دیگر شکل‌های بیگاری؛ قاچاق مواد مخدر و حتی ورود در درگیری‌های مسلحانه.

در ایران نیز با توجه به ضرورت جلوگیری از کار کودکان مسئولان امر تأکید بر ساماندهی کودکان کار و خیابانی داشته و بر اساس ماده ۷۹ قانون کار ایران، اشتغال به کار کودکان زیر ۱۵ سال ممنوع است و در صورتی که کارفرمایی افراد زیر ۱۵سال را به خدمت بگیرد، متخلف شمرده و مشمول مجازات از جریمه نقدی و حبس تا پلمب کارخانه و ابطال پروانه کار می‌شود.

اقدامات کارگروه کودکان کار

علی رضایی دبیر کارگروه کودکان کار و خیابان وزارت کشور در گفت‌وگو با اشاره به اقدامات کارگروه کودکان کار و خیابان وزارت کشور طی ۱۰ ماه گذشته از زمان تشکیل کارگروه می‌گوید: این کارگروه مهر ماه سال گذشته ذیل دستور مقام معظم رهبری در راستای تشکیل شورای اجتماعی کشور در دولت دوازدهم شکل گرفت،  اما مغفول مانده بود و در دولت سیزدهم با همت شهید آیت‌الله رئیسی فعالیت اصلی خود را آغاز کرد.

وی با بیان اینکه تنظیم‌گری بین دستگاه‌ها جهت شناسایی۲۶۰۰ کودک کار و ساماندهی خروج کودکان کار و خیابان از چرخه آسیب‌ها از اهداف این کارگروه است، اظهار می‌کند: این کارگروه نزدیک به ۴۰ سفر استانی در ۲۶ استان کشور را در کارنامه عملکرد خود طی ۱۰ ماه گذشته داشته است.

تشکیل کمیته کودکان کار و خیابان در ۲۶ استان کشور

رضایی با تأکید بر اینکه کمیته کودکان کار و خیابان در ۲۶ استان کشور تشکیل شده، هدف از تشکیل این کمیته‌ها را ساماندهی کودکان کار هر استان با توجه به شرایط موجود هر استان عنوان می‌کند.

دبیر کارگروه کودکان کار و خیابان وزارت کشور همچنین مصوبات اجرایی شده در این کارگروه را برشمرد و یکی از مصوبات این کارگروه را آموزش کودکان کار و خیابان در آموزشگاه‌های سازمان فنی و حرفه‌ای عنوان کرد.

ایجاد اشتغال پایدار برای شناسایی۲۶۰۰ کودک کار

وی مهارت‌آموزی و توانمندسازی این کودکان و ایجاد اشتغال پایدار برای آنها در سراسر کشور را از جمله آموزش‌های کودکان کار و خیابان دانسته و اظهار می‌کند: سال گذشته و طی امسال سه هزار نفر ساعت آموزش کودکان کار را انجام داده و آنان را توانمند کرده‌اند.

رضایی آموزش‌های ارائه شده به این کودکان را آموزش‌هایی عنوان کرد که با توان جسمی و فیزیکی کودکان کار و خیابان متناسب باشد و ادامه می‌دهد: از جمله این آموزش‌ها می‌توان به آموزش برق خودرو اشاره کرد.

شناسایی و ساماندهی ۲۶۰۰ کودک کار

رضایی شناسایی۲۶۰۰ کودک کار شده و تحت ساماندهی در سراسر کشور را ۲۶۰۰ کودک اعلام کرده و می‌گوید: بخش زیادی از این کودکان ساماندهی شده در کشور از اتباع هستند که پس از شناسایی کودکان اتباع، آنهایی که غیرمجاز هستند طبق تعاملی که با سازمان ملی مهاجرت داشته‌ایم، به همراه خانواده رد مرز می‌شوند و اگر هم جزو مجازین باشند ساماندهی‌های لازم صورت می‌گیرد تا دیگر در سطح خیابان‌ها حضور فیزیکی نداشته باشند.

رضایی موتور تولید آسیب‌های اجتماعی را کودکان کار دانسته و اظهار می‌کند: در استان‌ها وارد فاز پیشگیری از تشدید پدیده کودکان کار و ایجاد آسیب‌های اجتماعی برای آنها شده‌ایم که در این راستا ۱۴ استان اولویت این ساماندهی هستند و در نهایت هدف اصلی بازگشت کودک به آغوش خانواده است تا از حقوق طبیعی خود همچون تحصیل، بهداشت، مهارت‌آموزی و غیره بهره‌مند شود.

لینک کوتاه : https://dekhalat.com/?p=54928

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.