سرپرست کاوشهای غارقلعهکرد آوج از کشف یک دندان ۱۸۰ هزار ساله در فصل پنجم کاوشهای باستانشناسی این غار خبر داد.
دندان ۱۸۰ هزار ساله
به نقل از پایگاه خبری دخالت حامد وحدتینسب با اشاره به یافتههای فصول قبل کاوشهای «غار قلعهکرد» آوج اظهار کرد: در فصل دوم کاوشهای این منطقه دندان کودک نئاندرتال با سن ۱۷۵ هزار سال بهدست آمده و نتایج سنسنجی غار قلعهکرد که در سال ۹۸ صورت گرفته حاکی از قدمت ۴۵۵ هزارساله این اثر تاریخی است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه از آن زمان تاکنون نهشتههای بیشتری را کاوش کرده و به اعماق بیشتری از لایهها دست پیدا کردیم گمان میرود در نمونههای جدید سنسنجی غار، با سن بیشتری مواجه شویم. در این فصل نیز مانند فصلهای گذشته لایههای بیشتری مورد بررسی قرار گرفته ضمن اینکه یک ترانشه جدید برای بررسی لایههای دیوارهنمای غار نیز باز شده است.
یافتههای این دوره از کاوشها
بنابر اعلام روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین، سرپرست کاوشهای غار قلعهکرد با اشاره به یافتههای این دوره از کاوشها اظهار کرد: اتفاقی که بین فصل قبل و این فصل افتاده کشف یک دندان ۱۸۰ هزار ساله است که گونه آن به لحاظ انسان نئاندرتال یا هوشمند هنوز مشخص نیست.
وی ادامه داد: درصورتی که گونه این دندان مربوط به انسان نئاندرتال باشد پنجمین بقایای نئاندرتالی است که در منطقه فلات ایران بهدست آمده و اگر هم مربوط به انسان هوشمند باشد که بسیار شگفتانگیز است چرا که تاکنون بقایای انسان هوشمند با این قدمت در این منطقه بهدست نیامده است.
بیشترین میزان بقایای جانوری
این مسئول تصریح کرد: بهلحاظ بقایای جانوری نیز در این دوره از کاوشها به بقایای کفتار، گراز و خرس برخورد کردیم، ضمن اینکه مانند فصول گذشته اسبسانان بیشترین میزان بقایای جانوری را بهخود اختصاص دادهاند و دستافزارهای سنگی نیز در تمام لایههای کاوش بهدست آمده است.
وحدتینسب با اشاره به اجرای فصول بعدی کاوشها در غار قلعهکرد بیان کرد: با حمایت ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قزوین انشاالله بتوانیم برای چندین فصل دیگرکاوشها را در این غار ادامه دهیم.