• امروز : دوشنبه - ۲۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 15 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 12 May - 2025
0

تشکیل تیم واکنش‌سریع برای حل سخت‌ترین بحران‌ها

  • کد خبر : 58035
  • 11 می 2025 - 9:19

امدادرسانی در برخی شرایط سخت مثل سقوط هواپیما یا نجات کوهنوردان در زمستان؛ کار هر کسی نیست پس باید تشکیل تیم واکنش‌سریع شود که زنان و مردان آن، آدم روزهای سخت تری باشند. به همین دلیل تیم واکنش سریع ایجاد شد تا در بحرانی ترین شرایط از آنها برای یاری رساندن به آسیب دیدگان، استفاده شود.

تشکیل تیم واکنش‌سریع

تشکیل تیم واکنش‌سریع

به نقل از پایگاه خبری دخالت جمعیت هلال احمر ایران، ۱۰۳ سال پیش تشکیل شد. هدف از ایجاد این جمعیت کاهش آلام بشری و کمک به آسیب دیدگان در حوادث مختلف مانند جنگ یا سیل و زلزله بود. به همین دلیل سازمان امداد و نجات نیز همزمان با جمعیت تشکیل شد تا در این سازمان، جوانانی که توانایی کمک به همنوعان خود را دارند؛ آموزش ببینند و در شرایط سخت به داد آسیب دیدگان برسند.

در برخی شرایط سخت مثل سیل و زلزله، نیروهای امدادگر و داوطلب برای کمک به آسیب دیدگان کافی هستند؛ اما در کشور ما، تجربه نشان داده که شرایط سخت‌تری نیز به وجود می آید که تجهیزات کافی نیست و نیروها باید آموزش‌های بیشتری ببینند به همین دلیل تیم‌های واکنش سریع ایجاد شد.

۸۰ هزار نفر امدادگر و نجاتگر در کشور داریم

بابک محمودی رئیس سازمان امداد و نجات در گفتگو می‌گوید: در سراسر کشور، بیش از سه و نیم میلیون نفر داوطلب جمعیت هلال احمر هستند که امسال قصد داریم این تعداد را به بیش از ۵ میلیون نفر برسانیم. این افراد همان داوطلبانی هستند که به صورت رایگان آموزش می بینند و به صورت رایگان نیز به هموطنان خود در حوادث مختلف کمک می‌کنند.

وی می افزاید: علاوه بر نیروهای عمومی و داوطلب، ۸۰ هزار نیروی امدادگر و نجاتگر تخصصی و آموزش ‌دیده داریم که تمام آموزش های لازم را کاملا تخصصی دیده‌اند. این عدد بسیار بزرگی است و در کل کشورهای دنیا حتی در کشور چین با این حجم از جمعیت نیز، هیچ کشوری به اندازه ما نیروی امدادگر آموزش دیده ندارند. وی می افزاید: ۴۸ هزار نفر از این تعداد، ۲۴ ساعته فعال هستند و در پایگاه های ما شیفت هستند؛ اما در شرایط حساس کشور ما می توانیم از تمام ظرفیت ۸۰ هزار نفری امدادگران استفاده کنیم. این افراد معمولا شاغل هستند و در رشته های تخصصی خود مشغولند که امدادگر نیز هستند.

۵۰ درصد از مجموع داوطلبان، زن هستند

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه می دهد: از مجموع داوطلبان، ۵۰ درصد از آنها زن هستند. همچنین، ۲۲ هزار نفر امدادگر و نجاتگر زن آموزش دیده داریم که در تمامی مأموریت‌ها حضور دارند و ما از ظرفیت آنها استفاده می‌کنیم. انصافا زنان و دختران جمعیت هلال احمر همانند مردان پای کار هستند و تجربه نشان داده در برخی شرایط حتی بهتر از مردان نیز کارایی دارند.

تیم واکنش سریع؛ حل بحران‌ها در یک روز

برخی از حوادث مانند سقوط هواپیما، نجات کوهنوردان در زمستان‌ها و غیره نیازمند تجهیزات بسیار حرفه‌ای تر و نیروهای خبره تر است، به همین دلیل سازمان امداد و نجات تصمیم گرفت با ایجاد «تیم های واکنش سریع»، خیلی فوری تر و دقیق به این حوادث پاسخ دهد. وی درباره اهمیت تشکیل تیم‌های واکنش سریع گفت: ما در طرحی جدید، «تیم‌های واکنش سریع» را در کشور راه اندازی کردیم و در هر مرکز استان حداقل یک تیم واکنش سریع فعال خواهیم داشت که آنها نیز ۲۴ ساعته در پایگاه حضور دارند و سریعا به محل حادثه اعزام می‌شوند. در این تیم‌ها نیز تیم آقایان و خانم‌ها داریم و زن‌ها نیز همانند مردان پای کارند.

رئیس سازمان امداد و نجات ادامه می‌دهد: آموزش این تیم‌ها حدود ۲ سال طول می‌کشد و این طرح تازه آغاز شده و امیدواریم تا پایان سال تمام استان‌ها این تیم را داشته باشند. همچنین تجهیزات و خودروهای این تیم‌ها نیز کاملا تخصصی و نو در اختیارشان قرار خواهد گرفت. تیم واکنش سریع خانم‌ها ۲۱ نفره است که هر شیفت ۷ نفر حضور دارند، برای آقایان نیز ۱۵ نفر است که در هر شیفت ۵ نفر حضور دارند.

لینک کوتاه : https://dekhalat.com/?p=58035

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.