دستور فوری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در خصوص پیش نویس یکی از تبصره های لایحه بودجه۹۹ بوده است که بر اساس یکی از بندهای آن ” تمامی فعالیتهای انتشاراتی و مطبوعاتی، فرهنگی و هنری دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشمول ۵۰ درصد معافیت مالیاتی می باشند.” که با دستور دکتر نوبخت این بند حذف شد لذا فعالیتهای مزبور کماکان از معافیت صد درصدی برخوردار خواهند بود.
معافیت مالی هنرمندان در بودجه سال ۹۹
گفتنی است این تصمیم به منظور حمایت از هنرمندان، کمک به بهبود صنایع فرهنگی و تقویت مشاعل فرهنگی و هنری اتخاذ شده است که تاثیر مضاعف و مهمی بر سرانه مصرف کالاها و محصولات فرهنگی نیز خواهد داشت.
پس از طرح کاهش یا لغو معافیت مالیاتی هنرمندان، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دست در نامهای به ۳ مقام مسئول دولتی یعنی معاون اول رئیس جمهور، رئیس دفتر رئیس جمهور و وزیر اقتصاد خواستار بازنگری در باب این پیشنهاد شد.
اگرچه استدلال وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره نویسندگانی که حقالتالیف ناچیزی بابت نوشتن کتاب دریافت میکنند یا آن دسته از ناشرانی که به دلیل مشکلات بازار کاغذ افتان و خیزان اقتصاد نشر را زنده نگه داشتهاند میتواند قرین صحت باشد اما کارشناسان معتقدند این استدلال قابل تعمیم به همه کسانی که ذینفع اقتصاد فرهنگ و هنر هستند نیست. چنانکه بسیاری از بازیگران و خوانندگان و اصطلاحا سلبریتیها با وجود درآمدهای بالا و دستمزدهای قابل توجه به طور کلی مالیات پرداخت نمیکنند. همچنین محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان، گفت: مجلس در سال جاری برای این موضوع ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی کرد که دولت از اختیاری که برای افزایش سقف مربوط به این کمکها بود، استفاده و اعتبار مربوط به آن را به ۵ هزار میلیارد تومان افزایش داد.