به گفته این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، پروستات از طریق عفونتهای ادراری یا التهاب پیشرفت میکند و با توجه به اینکه علایم سرطانی بودن آن بدون درد است، ضرورت دارد مردان از ۵۰ سالگی به بعد سالانه آزمایش سرطان پروستات را انجام بدهند و افرادی که در خانواده خود اعم از پدر، عمو و برادر سابقه این سرطان را دارند ضرورت دارد از ۴۰ سالگی این تست از آنها گرفته شود.
علامه، سرطان پروستات در صورت عدم تشخیص به موقع استخوانها و لگن را نیز درگیر میکند لازم است مردان این بیماری جدی گرفته و تست سرطان را به تعویق نیاندازند. وی افزود: سرطانهای دستگاه ادراری مانند کلیه و مثانه نیز در مردان بسیار شایع است و مصرف سیگار این بیماریها را تشدید میکند.
ویزیت رایگان مردان در دوم اسفند
این اورولوژیست با بیان اینکه مردان ایرانی کمتر از زنان به مراکز درمانی مراجعه میکنند، گفت: علاوه بر ویزیت رایگان، آنها تحت مشاورههای پزشکی نیز قرار میگیرند و این اقدام در جهت افزایش آگاهی مردان در حوزه سلامت است.
علامه شعار امسال روز ملی سلامت مردان را بیماریهای پروستات، چالش جوانی و میانسالی دانست و گفت: پروستات از بیماریهایی بسیار مهم در مردان است که در صورت عدم تشخیص به موقع و درمان باعث اختلال در باروری میشود.
مردان در دوم اسفند ماه به مناسبت روز ملی سلامت مردان توسط پزشکان اورولوژی در خانههای سلامت، مطب و کلینیکها به صورت رایگان ویزیت میشوند. وی اظهار داشت: همچنین اتوبوس سلامت در دوم اسفندماه در منطقه پیروزی و در یک کارخانه واقع در جاده خاوران تهران با حضور پزشکان مستقر شده و مردان را ویزیت میکنند.
تابوهای مردانه دلیل عدم مراجعه مردان به پزشک
سید جلیل حسینی دیبر کمیسیون انجمنهای گروه پزشکی نیز در این نشست از رونمایی سند سلامت مردان برای نخستین بار در کشور خبر داد و گفت: این سند طی ۲۰ جلسه توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری پزشکان تدوین شده که در روز ملی سلامت مردان رونمایی میشود.
حسینی اظهار داشت: در همه کشورها بحث سلامت مردان بسیار مهم است و به آن اهمیت زیادی میدهند، مردان ایرانی در مقایسه با زنان کشورمان کمتر به مراکز پزشکی مراجعه میکنند به همین دلیل در معرض بسیاری از بیماریها قرار دارند، ضرورت داشت ما نیز سند ملی سلامت مردان داشته باشیم که محقق شد و به زودی رونمایی میشود.
هادی رادفر دبیر انجمن اورولوژی ایران نیز در این نشست گفت: وجود تابوهای اجتماعی و کمبود آگاهیها باعث شده بسیاری از بیماریهای مردانه سلامت آنها را به خطر بیاندازد، به عنوان مثال بسیاری از افراد از پیچ خوردگی بیضه آگاهی ندارند، به همین دلیل باعث تاثیر نامطلوب در باروری میشود.
وی توضیح داد: والدین باید این آگاهی را داشته باشند که اگر نوجوانشان دچار درد بیضه بود باید به صورت اورژانسی به مراکز درمانی مراجعه کنند، زیرا این بیماری در ۶ ساعت اولیه اورژانسی قابل درمان است و نباید آن را به روزهای دیگر موکول کنند.