• امروز : دوشنبه - ۵ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 24 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
24

عادت‌های اشتباهی که عامل ابتلا به سرطان می‌شوند

  • کد خبر : 23402
  • 16 آگوست 2020 - 17:16

سرطان یکی از انواع بیماری‌های است که به دلیل عادت به برخی از رفتار‌های اشتباهمان، آمار مرگ و میر ناشی از آن را افزایش می‌دهیم. در این مقاله به بررسی عوامل ابتلا به سرطان میپردازیم.

عوامل ابتلا به سرطان

درصد زیادی از سرطان‌ها بر اثر عوامل بسیار ساده‌ای به وجود می‌آیند که اگر بیمارانی که امروز بر تخت‌های بیمارستان خوابیده‌اند، این موارد را می‌دانستند شاید هیچگاه به سرطان دچار نمی‌شدند.

با گذر زمان و پیشرفت علم و تکنولوژی شرایط زندگی از گذشته تا به امروز به شدت تغییر پیدا کرده است، این تغییرات نه تنها در سبک زندگی ما بلکه در خوراک پوشاک و رفتار ما نمایان است.

یکی از مسائلی که امروزه بسیاری از افراد را با خود درگیر کرده، مسئله سرطان است. بر اثر ابتلا به بیماری سرطان افراد زیادی به خصوص در ایران جان خود را از دست می‌دهند.

این آمار نسبت به گذشته به شدت در حال افزایش است و می‌توان آن را با نوع تغذیه نامناسب، استفاده از قلیان و سبک زندگی نادرست مرتبط دانست.

برای همه ما اتفاق افتاده است در مواقعی که وقت و حوصله آشپزی را نداریم، سریع‌ترین راه، استفاده از غذا‌های فست فودی است.

عوامل ابتلا به سرطان

مصرف مکمل‌ها و مولتی ویتامین‌ها

فقط افراد مبتلا به کمبود ویتامین و مواد معدنی و زنان باردار مجاز به استفاده از مکمل‌ها هستند. در سال ۲۰۱۰ آژانس تحقیقات سلامت ایالات‌متحده با بررسی ۶۳ تحقیق گسترده به این نتیجه رسید که استفاده از مولتی‌ویتامین‌ها هیچ تاثیری در پیشگیری از ابتلا به سرطان و بیماری قلبی در بین اکثر مردم جهان ندارند.

در عوض استفاده از بعضی از مکمل‌ها مانند ویتامین E، بتا کاروتین و ویتامین C می‌توانند به سلامت بدن آسیب وارد کرده و خطر ابتلا به بیماری را افزایش دهند. بسیاری از مردم معتقدند آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند ویتامین E می‌توانند با رادیکال‌های آزاد و مضر بدن که بر اثر عواملی مانند سیگار کشیدن، نور آفتاب و مصرف غذاهای چرب به وجود می‌آیند، مبارزه کنند.

حقیقت این است که از بین بردن کامل این رادیکال‌های آزاد کار درستی نیست. بدن در بعضی موارد این رادیکال‌های آزاد را تولید می‌کند تا با سلول‌های مضر از جمله سلول‌های سرطانی مبارزه کند. اگر شما با مصرف دائمی ویتامین‌ها این مکانیسم را متوقف کنید، بدن توانایی طبیعی کنترل خود را از دست می‌دهد. بنابراین بهتر است به جای آنکه پول خود را صرف خرید مکمل‌های گران‌قیمت کنید، غذاهای سالم و باکیفیت بهتر تهیه کنید.

عوامل ابتلا به سرطان

مصرف فلوراید جزء عوامل ابتلا به سرطان است

ما همیشه عادت و تمایل بیشتری به مصرف نوشیدنی‌های غیر طبیعی داریم. نوشابه ها، آبمیوه‌های غیرطبیعی و شرکتی معمولاً برای ماندگاری بیشتر از میزان قابل توجهی از مواد نگهدارنده از قبیل فلوراید برخوردار هستند، این امر سبب می‌شود تا احتمال بروز سرطان در ما افزایش یابد.

عوامل ابتلا به سرطان

غذا و خواب نامنظم

افرادی که هر روز در یک ساعت مشخص غذا می‌خورند، به تختخواب می‌روند و صبح‌ها از خواب بیدار می‌شوند، میزان فشار به بدن خود را به حداقل می‌رسانند. یکی از مواردی که بدن‌ ما به شدت به آن نیاز دارد، داشتن برنامه منظم و یکنواخت است. برای همین بهتر است برنامه خواب منظمی داشته باشید و اگر یک شب دیر به تختخواب رفتید، سعی کنید روز بعد در همان ساعت معمول و همیشگی از خواب بیدار شوید.

نداشتن برنامه خواب و غذای نامنظم می‌تواند باعث افزایش شدید هورمون استرس به نام کورتیزول در بدن شده که در درازمدت اثرات آن در سراسر بدن قابل مشاهده است.

امواج موبایل و تبلت عامل ابتلا به سرطان

یکی از مصادیق پیشرفت علم و تکنولوژی موبایل و تبلت‌ها هستند که به یک وسیله جدانشدنی از انسان‌ها تبدیل شده‌اند و اگر هر چیزی را هم در طول روز از یاد ببریم و فراموش کنیم؛ چک کردن گوشی را از یاد نخواهیم برد. در هنگام خواب هم این وسیله را از خود جدا نمی‌کنیم و بالای سر خود قرار می‌دهیم در حالی که امواجی که از موبایل و وسایل الکترونیکی ساطع می‌شود؛ به شدت سرطان زاست.

عوامل ابتلا به سرطان

کفش‌های پاشنه‌بلند جزء عوامل ابتلا به سرطان

پوشیدن کفش‌های راحت و دارای پاشنه کوتاه می‌تواند یکی از عوامل ایجاد تورم‌های غیرضروری در بدن را برطرف کرده و مانع از ابتلای ما به سرطان شود. تورم یکی از فرآیندهای طبیعی بدن برای درمان است و زمانی ایجاد می‌شود که بدن در برابر یک محرک آزاردهنده مانند باکتری‌ها، آسیب‌ها و جراحت‌ها قرار می‌گیرد. اما زمانی که این تورم حالت همیشگی و مزمن به خود بگیرد، بسیار مخرب می‌شود.

بخشی از این تورم‌های مزمن بر اثر ابتلا به بیماری‌هایی مانند آلزایمر، دیابت، بیماری قلبی و مانند آن به وجود می‌آیند. برای همین است که در افراد مبتلا به این بیماری خطر ابتلا به سرطان بسیار بیشتر از دیگران است.

سرطان در اصل زمانی به وجود می‌آید که ژن‌های بدن دچار نقص یا آسیب می‌شوند. در بسیاری از موارد بعد از وارد شدن این آسیب‌ها، بدن سعی می‌کند آنها را ترمیم کند، اما زمانی که این عوامل مانند تورم حالت دائمی به خود بگیرند، بدن مجبور است وقت زیادی را صرف برطرف کردن آن کند و به همین دلیل از ترمیم ژن‌های آسیب‌دیده اجتناب می‌کند و این درست زمانی است که ما مستعد ابتلا به سرطان می‌شویم.

متاسفانه پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند یکی از کارهای اشتباهی است که بسیاری از زنان هر روز انجام می‌دهند و بدن خود را مستعد ابتلا به سرطان می‌کنند. با این کار مفاصل پا به طور مداوم در معرض آسیب و تورم قرار می‌گیرند و توجه بدن را به خود جلب می‌کنند. در این زمان سیستم ایمنی به جای درمان ژن‌های آسیب‌دیده مجبور است بخش زیادی از توجه خود را معطوف به اثرات جانبی کفش‌های پاشنه بلند کند.

داشتن تفریحات ناسالم

یکی از تفریحاتی که اکثر جوانان به آن روی آوردند، استفاده از قلیان است. بیشتر آنها معتقدند ضرر استفاده از قلیان کمتر از سیگار است و حتی استفاده از قلیان به جای سیگار را برای خود یک مزیت می‌دانند، در صورتی که استفاده از قلیان و ورود دود آن به بدن،  هزاران برابر بیشتر از دود سیگار سرطان زاست.

استفاده از ظروف یکبار مصرف

یکی از دیگر عادت‌های غلط ما این است که به استفاده از ظروف یکبار مصرف روی آوردیم و در بیشتر مراسم برای راحتی هرچه بیشتر از ظروف یکبار مصرف استفاده می‌کنیم در حالی که با این کار احتمال ابتلا به بیماری سرطان را بیش از پیش افزایش می‌دهیم. اگر مانند گذشتگان از ظروف چدنی و مسی برای پخت و پز مصارف روزانه استفاده کنیم نه تنها بخشی از مواد معدنی بدنمان را از این طریق جذب کرده ایم بلکه امکان خطر ابتلا به بیماری سرطان تا حد قابل توجهی جلوگیری کرده‌ایم.

عوامل ابتلا به سرطان

نشستن مداوم از عوامل ابتلا به سرطان

شاید عجیب به نظر برسد، اما عامل ابتلای درصد زیادی از افراد به بیماری سرطان، نشستن طولانی‌مدت بوده است. نشستن طولانی مدت میزان تری‌گلیسرید، کلسترول، فشار و قند خون را افزایش داده و ترشح هورمون اشتها را بیشتر می‌کند. تحقیقات انجام شده توسط جامعه سرطان ایالات‌متحده در سال ۲۰۱۰ نشان داد، نشستن بیش از ۶ ساعت در روز درست به اندازه سیگار کشیدن و حتی بیشتر از آن می‌تواند به سلامت انسان‌ها آسیب وارد کند.

البته زنان بیشتر از مردان بر اثر نشستن‌های طولانی‌مدت آسیب می‌بینند که دلیل احتمالی آن هم فعالیت هورمون‌های زنانه مانند استروژن است. برای مثال زنانی که عادت به نشستن طولانی‌مدت دارند با احتمال ۳۷ درصد بیشتر از زنانی که کمتر از ۳ ساعت در روز می‌نشینند، ممکن است ظرف ۱۳ سال آینده به سرطان دچار شوند. این آمار برای مردان حدود ۱۸درصد است که نشان می‌دهد میزان خطر برای آنها کمتر است.

دهان‌شویه‌ها

مطالعاتی که از اواخر دهه ۷۰ میلادی انجام شده، نشان می‌دهد دهان‌شویه‌هایی که حاوی اتانول هستند، خطر ابتلا به سرطان دهان را افزایش می‌دهند. به نظر می‌رسد این ترکیب باعث آسیب‌پذیر شدن بافت‌های دهان در برابر عوامل سرطان‌زا مانند دود سیگار می‌شود.

هرقدر میزان الکل موجود در این مواد بیشتر باشد، به همان اندازه خطر سرطان‌زا بودن آنها هم بیشتر است. اگر برای استفاده از این محصولات اصرار دارید، بهتر است آنها را همان‌طوری مصرف کنید که روی بسته‌شان ذکر شده و به هیچ وجه دهان‌شویه‌ها را قورت ندهید. افراد سیگاری و اشخاصی که دارای سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان دهان هستند، بهتر است حتما نمونه‌های بدون الکل این نوع محصولات را خریداری کنند.

عوامل ابتلا به سرطان

زندگی ماشینی

امروزه افراد برای راحتی و سهولت در انجام کار‌های شان به شدت ماشینی شده‌اند و برای انجام کوچکترین کار‌ها و فعالیت روزمره شان از خودرو برای رفت و آمد استفاده می‌کنند، در نتیجه این بی تحرکی چاقی را خواهیم داشت. اضافه وزن و چاقی یکی از هزاران عواملی است که سبب بروز انواع مختلف سرطان و بیماری ها‌ی قلبی در افراد می‌شود.

لینک کوتاه : https://dekhalat.com/?p=23402

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.