علی جهانگیری معاون اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی در پایان سفر سه روزه هیأت اقتصادی استان آذربایجان شرقی به باکو ، در گفت و گو با خبرنگاران ،گفت: شرکت های ایرانی در زمینه تولیدات صنعتی و کالاهای مربوط به حوزه ساخت و ساز و مصالح ساختمانی در این مناطق آزاد شده می توانند همکاری کنند.
هزینه حمل و نقل برای کالاهای حجیم بسیار اساسی است و لذا از استان آذربایجان شرقی و بویژه از تبریز این کالاها به دلیل مسافت کمتر قابل تهیه است و شرکت های کشورهای خارجی دیگر هم در صورت قرارداد با جمهوری آذربایجان برای ساخت و ساز در مناطق آزاد شده قره باغ می توانند به دلیل مسافت کمتر و در نتیجه برای کاهش هزینه ها ، بخشی از کالاهای مورد نیاز را از ایران از جمله استان آذربایجان شرقی تامین کنند.
احیا و بازسازی سرزمین های آزاد شده جمهوری آذربایجان
وی گفت ، ظرفیت های خوبی برای همکاری در این زمینه وجود دارد .
با توجه به نزدیکی جغرافیایی و مسافت کمتر، انواع مصالح ساختمانی که در استان آذربایجان شرقی تولید می شود ، می تواند برای استفاده در پروژه های عمرانی و زیر ساختی در سرزمین های آزاد شده جمهوری آذربایجان ، تهیه شود .
صادرات محصولات ایرانی از استان آذربایجان شرقی
او افزود: هدف این سفر بیشتر معرفی توانمندی ها و ظرفیت های اقتصادی استان آذربایجان شرقی بود و دیدارهای خوبی انجام گرفت و همکاری های فی مابین به شکل سرمایه گذاری مشترک بررسی شد.
بطور سنتی فعالان و بازرگانان آذری حضور فعال در کشورهای همسود و بخصوص در روسیه دارند و ما ضمن این که جمهوری آذربایجان یکی از بازارهای هدف ما است ولی حضور در بازارهای کشورهای همسود برای ما بسیار مهم است و مذاکرات همکاری در این زمینه نیز انجام گرفت.
نمایشگاه توانمندی و ظرفیت های اقتصادی و صنعتی ایران در باکو
وی همچنین گفت : بیش از چهار هزار واحد صنعتی و ۲۷ واحد صنفی تولیدی داریم که آنها توانمندی های تکنولوژی و صنعتی بالای را دارند و ظرفیت تولیدی استان آذربایجان شرقی بسیار زیاد است .
ما توانایی خوبی در حوزه های فن آوری داریم و استارتاپ های خوبی در کشورمان و بخصوص در استان ما فعال هستند و در این سفر چشم انداز همکاری در حوزه های مختلف فن آوری مورد بحث و برسی قرار گرفت .
در جلسات مختلف و به ویژه در دیدار با رئیس موسسه دولتی توسعه تجارت کوچک و متوسط جمهوری آذربایجان بر آن تاکید شد که یک مقدار از تجارت سنتی عبور کنیم و بتوانیم همکاری های تکنولوژی و صنعتی داشته باشیم ، در صنایع مختلف سرمایه گذاری مشترک انجام دهیم و همکاری فن آورانه داشته باشیم .
او در پایان گفت : به نظر می آید ما خیلی خوب هم دیگر را نمی شناسیم و شناخت از توانمندی یک دیگر نداریم و لذا استقبال شد که هیات فنی جمهوری آذربایجان به استان آذربایجان شرقی سفر کنند و با ظرفیت های صنعتی و فن آوری ما از نزدیک آشنا شوند.