سازمان بهداشت جهانی در اطلاعیهای اعلام کرد که ویروس کرونا دیگر بهعنوان یک وضعیت اضطراری بهداشتی شناخته نمیشود.
حدود سه سال پس از ظهور نمونه جدیدی از ویروس کرونا که جهان را به قرنطینه برد و افراد زیادی را به کام مرگ کشاند، حالا سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که دیگر کووید-۱۹ را بهعنوان یک وضعیت اضطراری در بهداشت جهانی نمیشناسد.
«تدروس ادهانوم»، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی (WHO)، در توییتی نوشت کمیته اضطراری کرونا در این سازمان پایان وضعیت اضطراری جهانی را توصیه نموده و او هم با این پیشنهاد موافقت کرده است. در پیام او آمده: «با امید فراوان اعلام میکنم که کووید-۱۹ بهعنوان یک وضعیت اضطراری در بهداشت جهانی به پایان رسیده است.»
حالا اگرچه وضعیت اضطراری کرونا به پایان رسیده، اما این ویروس هنوز در سطح جهان وجود دارد و میتواند برای گروههای در معرض خطر مثل سالمندان و افراد درگیر با بیماریهای خودایمنی تهدیدآمیز باشد. همچنین هنوز اطلاعات کافی درباره اثرات کرونای طولانی که باعث میشود برخی علائم بیماری تا مدتها پس از ابتلا در بدن باقی بماند، در دسترس نیست.
پایانی بر وضعیت اضطراری ویروس کرونا که جهان را تکان داد
ویروس کرونا که اولینبار در چین شناسایی و بهسرعت در تمامی کشورهای دنیا پخش شد، در تاریخ ۳۰ ژانویه ۲۰۲۰ (۱۰ بهمنماه ۱۳۹۸) از سوی WHO بهعنوان یک وضعیت اضطراری معرفی گردید. بااینحال، بسیاری باور داشتند که این سازمان در اعلام این وضعیت کُند عمل کرده است و همین تعلل موجب شده تا ویروس به تمام جهان سرایت کند.
براساس اطلاعات سازمان بهداشت جهانی، نرخ مرگومیر بر اثر کرونا از نقطه اوج خود با بیش از ۱۰۰ هزار تلفات هفتگی در ژانویه ۲۰۲۱ (دی-بهمنماه ۱۳۹۹)، به بیش از ۳۵۰۰ نفر در هفته منتهی به ۲۴ آوریل ۲۰۲۳ (ابتدای اردیبهشتماه) رسیده است. تا تاریخ ۱۳ اردیبهشت بیش از ۷۶۵ میلیون مورد ابتلا و بیش از ۶٫۹ میلیون مرگومیر ناشی از کرونا وجود داشته است.
پایان وضعیت اضطراری کرونا در شرایطی توسط سازمان بهداشت جهانی اعلام میشود که بعضی از کشورها پیشتر در سطح ملی چنین پایانی را اعلام کرده بودند.