یکی از دغدغه های مهم بیماران بهبود یافته از سرطان بازگشت احتمالی این بیماری است که بایستی تغذیه بعد از درمان سرطان را بدانند.
سبک زندگی و تغذیه بعد از درمان سرطان
به نقل از پایگاه خبری دخالت پس از درمان سرطان، شما مشتاق هستید که به عنوان یک نجات یافته از سرطان به سلامتی خود بازگردید؛ در این وضعیت و پس از بهبودی اولیه، راههایی برای بهبود سلامت طولانیمدت وجود دارد تا بتوانید از سالهای پیش روی زندگی خود لذت ببرید.
توصیههایی که برای نجات یافتگان از سرطان توصیه میشود با کسانی که خواهان بهبود سلامت هستند تفاوتی ندارد:ورزش کنید، رژیم غذایی متعادلی داشته باشید، وزن سالمی داشته باشید، خوب بخوابید، استرس را کاهش دهید، از دخانیات خودداری کنید.
غذای خوب تغذیه بعد از درمان سرطان
رژیم غذایی خود را به گونه ای تغییر دهید که میوه ها و سبزیجات زیادی و همچنین غلات کامل داشته باشد. انجمن سرطان آمریکا به نجات یافتگان سرطان اینطور توصیه می کند که:
- هر روز حداقل ۲٫۵ تا ۳ فنجان سبزیجات و ۱٫۵ تا ۲ فنجان میوه بخورید.
- چربی های سالم از جمله اسیدهای چرب امگا ۳ مانند چربی های موجود در ماهی و گردو را انتخاب کنید.
- پروتئین هایی را انتخاب کنید که چربی اشباع کمی دارند، مانند ماهی، گوشت بدون چربی، تخم مرغ، آجیل، دانه ها و حبوبات.
- از منابع سالم کربوهیدرات ها مانند غلات کامل، حبوبات و میوه ها و سبزیجات استفاده کنید.
- فست فود و غذاهای نیمه آماده را کنار بگذارید.
- نوشیدنی های حاوی قندهای مصنوعی را از لیست برنامه غذایی خود حذف کنید.
مشخص نیست که آیا یک رژیم غذایی خاص یا برخی مواد مغذی می تواند از عود سرطان جلوگیری کند یا نه اما مطالعاتی که رژیمهای غذایی کمچرب یا رژیمهای غذایی حاوی میوهها و سبزیجات خاص را بررسی میکنند، نتایج متفاوتی داشتهاند و به طور کلی، داشتن یک رژیم غذایی متنوع که بر میوه ها و سبزیجات تاکید دارد، ایده خوبی است.
ورزش کنید
ورزش منظم بعد از درمان سرطان حال خوب شما را افزایش می دهد و می تواند روال تقویت جسمی شما را سریعتر کند. اغلب نجات یافتگان سرطان که ورزش می کنند موارد زیر را تجربه میکنند:
- افزایش قدرت و استقامت
- علائم افسردگی کمتر
- اضطراب کمتر
- کاهش خستگی
- خلق و خوی بهبود یافته
- عزت نفس بالاتر
- درد کمتر
- بهبود خواب
ورزش فواید بسیار دیگری نیز دارد؛ برای قلب، ریه ها و سایر سیستم های بدن مفید است به همین دلیل، بازماندگان سرطان تشویق می شوند که به طور منظم ورزش کنند. گاهی اوقات شما حوصله ورزش کردن ندارید و این هیچ اشکالی ندارد و شما میتوانید یک فعالیت ملایم را جایگزین ورزش کنید.
کنترل وزن و جلوگیری از چاقی
ممکن است در طول درمان وزن کم کرده یا اضافه کرده باشید؛ تغذیه بعد از درمان سرطان با کمک یک متخصص و البته تحت نظر پزشک معالجتان سعی کنید وزن خود را به سطح مناسبی برسانید.
استراحت کافی
مشکلات خواب در افراد مبتلا به سرطان و بازماندگان سرطان شایع تر است و این می تواند به دلیل تغییرات فیزیکی، عوارض جانبی درمان، استرس یا دلایل دیگر باشد. فراموش نکنید که خواب کافی بخش مهمی از بهبودی شماست. خواب به ذهن و بدن شما زمان میدهد تا ریکاوری و سرحال شده و به شما کمک کند در هنگام بیداری بهترین عملکرد را داشته باشید.
خواب خوب می تواند عملکرد مغز شما را تقویت کند، عملکرد هورمون ها را بهبود بخشد و فشار خون را کاهش دهد. همچنین می تواند به طور کلی احساس بهتری در شما ایجاد کند؛ پس برنامه ریزی کنید که هر شب حداقل هفت ساعت بخوابید.
برای داشتن خواب راحت و رفع بی خوابی به توصیه های زیر عمل کنید:
- حداقل هشت ساعت قبل از خواب از کافئین خودداری کنید.
- به یک برنامه خواب منظم پایبند باشید.
- یک تا دو ساعت قبل از خواب از کار با گوشی و کامپیوتر خودداری کنید.
- حداکثر دو تا سه ساعت قبل از رفتن به رختخواب ورزش کنید.
- اتاق خواب خود را ساکت، کم نور و خنک نگه دارید.