• امروز : دوشنبه - ۵ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 24 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
11

معاون وزیر بهداشت از ابلاغ دستورالعمل مقابله با ویروس کرونا خبر داد

  • کد خبر : 12954
  • 26 ژانویه 2020 - 12:08

علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی از ابلاغ دستورالعمل مقابله با ویروس کرونا در کشور و مبادی مرزی خبر داد و گفت: تیم مراقبت مرزی در فرودگاه امام خمینی(ره) برای غربالگری مسافران چین مستقر شده است.

ابلاغ دستورالعمل مقابله با ویروس کرونا

علیرضا رئیسی افزود: این دستورالعمل در واقع ترجمه آخرین دستورالعمل تشخیص، درمان، مراقبت و ارجاع ویروس کرونای سازمان بهداشت جهانی است که در ایران بومی سازی و به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده و با همکاری سازمانهای همکار شامل سازمان نظام پزشکی، سازمان تامین اجتماعی، نیروهای مسلح و هلال احمر و نیز سازمانهای دیگری مانند فرودگاهها و گمرک اجرا می شود.

ابلاغ دستورالعمل مقابله با ویروس کرونا

معاون وزیر بهداشت گفت: یکی از اقدامات مهمی که بر اساس ابلاغیه جدید کنترل ویروس آنفلوانزا در کشور انجام می شود، غربالگری و کنترل مسافرانی است که از چین به ایران می آیند. بر این اساس تمام مسافرانی که در فرودگاه امام خمینی(ره) از چین به ایران می آیند و نیز مسافرانی که به صورت غیرمستقیم با پروازهای کشورهای دیگر به فرودگاه های کشور می آیند، کنترل می شوند و در صورتی که تب یا سایر علایم بیماری تنفسی داشته باشند، تحت معاینه و کنترل های بعدی قرار می گیرند.

رئیسی ادامه داد: پس از ابلاغ دستورالعمل مقابله با ویروس کرونا، بروشور آشنایی با بیماری ویروس کرونا و روش های پیشگیری و مراقبت همراه با کارت پرواز در اختیار همه مسافرانی که به چین یا کشورهایی که مواردی از این بیماری را داشته اند می روند، داده می شود.

آزمایش مسافران چین در فرودگاه

وی گفت: کسانی که از چین به ایران می آیند در صورتی که علایم بیماری داشته باشند، اگر علایم بیماری آنها شدید باشد از فرودگاه با آمبولانس به بیمارستان ارجاع می شوند و بعد از ۲۴ و ۴۸ ساعت از آنها آزمایش ویروس کرونا گرفته می شوند اگر هر دو بار جواب آزمایش منفی بود بعد از آموزش و هشدارهای لازم اگر بیماری آنها بهبود پیدا کرده بود مرخص می شوند اما از آنها خواسته می شود در صورت تشدید علایم برای ادامه درمان مراجعه کنند.

رئیسی افزود: در صورتی که علایم بیماری شامل تب، سردرد، سرفه، عطسه و علایم گوارشی در افراد ورودی از چین خفیف باشد، اطلاعات آنها در سامانه وزارت بهداشت ثبت می شود و محل اقامتشان در هتل یا جایی که اقامت دارند ثبت می شود. آموزش های لازم به آنها برای مراقبت داده و از آنها خواسته می شود اگر تا دو هفته بعد علایم بیماری در آنها شدید شد حتما با مراکز بهداشتی تماس بگیرند یا مراجعه کنند، ضمن اینکه ماموران وزارت بهداشت نیز با آنها تماس می گیرند.

خوردن مار و خفاش می تواند علت این بیماری باشد

معاون وزیر بهداشت با اشاره به ابلاغ دستورالعمل مقابله با ویروس کرونا گفت: هماهنگی با گمرک به این دلیل است که احتمال انتقال این بیماری از طریق مواد غذایی نیز وجود دارد زیرا گر چه هنوز به صورت رسمی علت بروز این بیماری در چین اعلام نشده اما گفته می شود، اولین افرادی که به ویروس کرونای جدید مبتلا شده اند بعد از خوردن گوشت مار یا خفاش به این بیماری مبتلا شده اند و چینی هایی که غذا همراه خود داشته باشند ممکن است با آوردن غذای آلوده، این ویروس را منتقل کنند.

رئیسی گفت: خفاش همواره یکی از مخزن های اصلی ویروس کرونا بوده و در مورد بیماری سارس و ویروس کرونای «مرس» (mers) که چند سال پیش در چین دیده شده نیز مخزن اصلی خفاش بود و در مورد بیماری «مرس» گر چه از شتر به انسان منتقل شد و بعد از انسان به انسان انتقال یافت اما قبل از آن از خفاش به شتر منتقل شده بود. سال ۲۰۰۲ که بیمار «سارس» در چین دیده شد نیز منشا آن گوشت خفاش و گربه بود.

تب علت بیماری را مخفی نگه می دارد

معاون وزیر بهداشت افزود: شهر ووهان چین که اکنون بیشتر موارد ویروس جدید در آن مشاهده شده حدود ۱۱ میلیون نفر جمعیت داد. نکته مهم این است که از ۱۵ ژانویه همه مردم شهر ووهان و شهرهای اطراف که حدود ۵۴ میلیون نفر هستند، تحت قرنطینه قرار گرفته اند و اجازه خروج از کشور را ندارند و سایر ساکنان چین نیز برای خروج از این کشور تحت غربالگری مراقبت های سختگیرانه قرار می گیرند و به شدت کنترل می شوند و هر کس تب داشته باشد اجازه خروج از چین را ندارد.

وی گفت: موارد معدودی از بیماری ویروس کرونا که در کره جنوبی، ژاپن، آمریکا، استرالیا و فرانسه دیده شده نیز همگی قبل از ۱۵ ژانویه از این چین خارج شده اند. رئیسی افزود: نکته مهم برای پیشگیری از این بیماری این است که ممکن است فردی تب داشته باشد و تب بر خورده باشد و به همین علت علایم بیماری را نشان ندهد بنابراین باید مراقبت ها را جدی تر انجام دهیم.

لینک کوتاه : https://dekhalat.com/?p=12954

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.