مطالعات اخیر محققان دانشگاه پزشکی بوستون نشان میدهد: ویتامین D با تقویت سیستم ایمنی ذاتی بدن، در کاهش مرگ و میر بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستان موثر است.
طبق تحقیقات جدید بیماران کرونایی که در بیمارستان بستری هستند و در بدنشان به میزان کافی ویتامین دی وجود داشت، خطرات ابتلا به عوارض جانبی شدید از جمله بیهوشی، هیپوکسی (کاهش سطح اکسیژن بدن) و مرگ و میر کاسته می شود. علاوه برآن سطح یک نشانگر التهابی (پروتئین واکنش پذیر C) در خونشان کمتر و سطح لنفوسیت ها (یک نوع سلول ایمنی که به مبارزه با عفونت کمک می کند) در خون این افراد بالاتر بود.
مایکل هالیک استاد دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون بیان کرد: این تحقیق با شواهدی مستقیم نشان می دهد سطح کافی ویتامین در بدن انسان می تواند از بروز عوارض شدید از جمله طوفان های سیتوکینی (آزاد شدن انبوهی از پروتئین ها در خون) و در نهایت مرگ ناشی از کووید۱۹ جلوگیری کند.
برای انجام این تحقیق از ۲۳۵ بیمار مبتلا به کووید۱۹ که در بیمارستان بستری بودند، نمونه خون دریافت و سطح ویتامین دی آنها اندازه گیری شد. در مرحله بعد شدت بیماری آنها از جمله بیهوش شدن، سختی تنفس در نتیجه هیپوکسی و مرگ در محیط کلینیکی رصد شد.
همچنین نشانگر التهابی پروتئین واکنش پذیر سی خون این بیماران نیز تجزیه و تحلیل شد. سپس محققان تمام این شاخص ها را در بیمارانی که ویتامین دی خونشان کم بود با دسته ای که سطح این ویتامین در خون آنها کافی بود، مقایسه کردند.
کاهش ۵۴ درصدی خطر مرگ و میر بیماران کرونایی با ویتامین D
بیماران بالای ۴۰ سالی که سطح ویتامین دی خونشان کافی بود، در مقایسه با بیمارانی که کمبود ویتامین دی داشتند یا سطح این ویتامین در خون آنها کافی نبود، ۵۱.۵ درصد کمتر احتمال داشت بر اثر عفونت ناشی از کووید-۱۹ فوت کنند.
طبق گفته استاد دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون مقدار کافی ویتامین دی می تواند خطر ابتلا به ویروس کرونا را ۵۴ درصد کاهش دهد این پژوهش نشان می دهد سطح کافی ویتامین دی در خون نه تنها به مبارزه با عواقب ناشی از آلوده شدن به ویروس کرونا کمک می کند، بلکه به عوارض ناشی از آلوده شدن به سایر ویروس ها که باعث ابتلا به بیماری های تنفسی می شود از جمله آنفلوانزا نیز کمک می کند.