• امروز : پنج شنبه - ۲۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 11 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Thursday - 12 December - 2024
1

هشدار سازمان ملل: سه‌چهارم از سطح زمین در معرض خشکی شدید قرار دارد

  • کد خبر : 56765
  • 12 دسامبر 2024 - 9:38

هم‌زمان با اجلاس مبارزه با بیابان‌زایی در عربستان، دانشمندان اعلام کرده‌اند گرمایش جهانی ناشی از فعالیت انسانی، خشکی زمین را به‌شدت تشدید کرده است.

خشکی زمین

خشکی زمین

به نقل از پایگاه خبری دخالت در دهه‌های اخیر، بیش از سه‌چهارم از خشکی‌های زمین، از غرب آمریکا تا شرق چین، به‌طور مداوم خشک‌تر شده است. این وضعیت که در گزارشی تازه از سوی سازمان ملل بررسی شده، به‌عنوان «خطری جهانی و حیاتی» توصیف شده است.

گزارش سازمان ملل تأکید می‌کند که انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از فعالیت‌های صنعتی، عامل اصلی پدیداری خشکی‌ها در زمین است. اگر کشورها موفق به کنترل افزایش دما نشوند، بسیاری از مناطق جهان با پیامدهایی جدی، مانند طوفان‌های شن و گردوغبار، آتش‌سوزی‌های جنگلی، کمبود آب، کاهش محصولات کشاورزی و بیابان‌زایی مواجه خواهند شد.

اجلاس سازمان ملل

گزارش مذکور در اجلاس سازمان ملل که این ماه در ریاض در عربستان سعودی برگزار شده، ارائه شده است. نشست سازمان ملل به بررسی راهکارهایی برای جلوگیری از تبدیل زمین‌های سکونت‌پذیر به زمین‌های بیابانی و بایر اختصاص دارد.

براساس گزارش، اکنون تعداد افرادی که در مناطق خشک و کم‌آب زندگی می‌کنند به‌شدت افزایش یافته است. امروزه، تقریباً یک‌سوم از جمعیت جهان در چنین مناطقی زندگی می‌کنند، در‌حالی‌که این رقم در سال ۱۹۹۰ حدود یک‌پنجم بود. این مناطق شامل تولیدکنندگان اصلی غذا، مانند آرژانتین، اسپانیا و منطقه دریای سیاه است. همچنین، مناطقی مانند سودان جنوبی علاوه بر خشکی، با درگیری‌ها و بی‌ثباتی سیاسی نیز روبه‌رو هستند.

بحران خشکی در طول دوران زندگی ما

نارسیسا پریکوپ، یکی از نویسندگان گزارش و دانشمند سامانه‌های زمین در دانشگاه ایالتی می‌سی‌سی‌پی، به نیویورک‌تایمز می‌گوید: «بحران خشکی در طول دوران زندگی ما در حال وقوع است. این وضعیت حتی روی آینده فرزندانمان هم تأثیر خواهد گذاشت.»

سالانه، بیش از یک میلیون کیلومتر مربع از زمین‌های سالم و مولد جهان به بیابان تبدیل می‌شود، در‌حالی‌که بر اساس کنوانسیون مبارزه با بیابان‌زایی در سازمان ملل متحد که ۳۰ سال پیش تصویب شد، کشورها متعهد شده‌اند از پیشروی این روند جلوگیری کنند.

نشست بزرگ سازمان ملل

اجلاس مبارزه با بیابان‌زایی، اولین نشست بزرگ سازمان ملل است که به میزبانی عربستان سعودی، یکی از بزرگ‌ترین بیابان‌های جهان، برگزار می‌شود. با‌‌این‌حال، عربستان به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان نفت در جهان، در برابر تلاش‌های جهانی برای کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی مقاومت می‌کند.

با اینکه عربستان سعودی یکی از تقریبا ۲۰۰ کشوری بود که سال گذشته متعهد به کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی کنند، نمایندگان این کشور در مذاکرات اقلیمی اخیر سازمان ملل در آذربایجان تلاش کردند تا تلاش‌ها در این زمینه را تضعیف کنند. عربستان همچنین در کره جنوبی موفق شد رسیدن بر سر توافق برای کاهش آلودگی و تولید پلاستیک را نیز متوقف کند.

لینک کوتاه : https://dekhalat.com/?p=56765

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.