هفته گذشته دو عضو BJP – نوپور شارما سخنگوی ملی و کارمند دهلی BJP نوین جیندال – اظهاراتی را بیان کردند که به عنوان توهین به حضرت محمد و همسرش عایشه تلقی شد. و قطر و سایر کشورهای مسلمان هند را به دلیل اظهارات ضد اسلامی محکوم کردند
قطر و سایر کشورهای مسلمان هند را به دلیل اظهارات ضد اسلامی محکوم کردند
پس از آن که یکی از مقامات حزب حاکم در جریان یک مناظره تلویزیونی، با اعتراضات رسمی علیه دهلی نو و درخواست «عذرخواهی عمومی» از سوی قطر و چندین کشور مسلمان دیگر، واکنشهای بینالمللی علیه هند افزایش یافت.
روز یکشنبه، قطر و کویت سفیران هند را برای اعتراض احضار کردند. و دستکم پنج کشور عرب اعتراضات رسمی خود را علیه هند اعلام کردهاند و پاکستان و افغانستان نیز روز دوشنبه به اظهارات دو عضو حزب بهاراتیا جاناتا (BJP) به رهبری نارندرا مودی، به شدت واکنش نشان دادند.
خشم در شبکه های اجتماعی سرازیر شده است و در برخی از کشورهای عربی فراخوان برای تحریم کالاهای هندی ظاهر شده است. تلویزیون الجزیره روز دوشنبه گزارش داد که محصولات هندی از قفسه های برخی از مغازه ها در کویت حذف شده است.
انتقادات کشورهای مسلمان شدید بود و نشان می داد که توهین به حضرت محمد خط قرمز است.
“سخنان نفرت پراکنی سیستمی”
سلطان بن سعد المریخی، وزیر امور خارجه قطر در بیانیهای گفت: «این اظهارات توهینآمیز منجر به تحریک نفرت مذهبی و توهین بیش از دو میلیارد مسلمان در سراسر جهان میشود».
لولوه الخاطر، دستیار وزیر امور خارجه قطر در توئیتی نوشت: گفتمان اسلام هراسی در کشوری که مدت هاست به تنوع و همزیستی اش معروف است به سطوح خطرناکی رسیده است. سخنان تنفرآمیز سیستماتیک که اسلام را در هند هدف قرار می دهد، تا زمانی که به صورت رسمی و سیستمی با آن مقابله نشود، توهین عمدی به دو میلیارد مسلمان تلقی خواهد شد.
کویت هم هشدار داد که اگر اظهارات علیه پیامبر اسلام بدون مجازات بماند، هند شاهد “افزایش افراط گرایی و نفرت” خواهد بود.
مفتی اعظم سلطان نشین عمان «بی ادبی وقیحانه» حزب مودی نسبت به اسلام را نوعی «جنگ» توصیف کرد. و عربستان سعودی گفت این اظهارات “توهین آمیز” بود و خواستار “احترام به عقاید و مذاهب” شد زیرا عربستان و ایران از هند شکایت کردند.
این اظهارات ضداسلامی همچنین به خشم رقیب و همسایه هند، پاکستان و افغانستان منجر شد.
روز دوشنبه، وزارت خارجه پاکستان یک دیپلمات هندی را احضار کرد و “محکومیت شدید اسلام آباد” را اعلام کرد، یک روز پس از آن که شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان گفت این اظهارات “آزاردهنده” بود و “هند تحت رهبری مودی آزادی های مذهبی را زیر پا می گذارد و مسلمانان را آزار می دهد”.
دولت طالبان در افغانستان گفت که هند نباید اجازه دهد “این گونه متعصبان به اسلام توهین کنند و احساسات مسلمانان را تحریک کنند”.
بیانیه هند درباره توهین به حضرت محمد
سفارت هند در قطر روز یکشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که دیدگاههای مطرح شده علیه پیامبر و اسلام، دیدگاه دولت هند نیست، بلکه توسط «عناصر حاشیهای» مطرح شده است.
در این بیانیه آمده است که قبلاً علیه کسانی که این اظهارات تحقیرآمیز را بیان کرده اند، اقدامات شدیدی صورت گرفته است.
در بیانیه دیگری، وزارت امور خارجه هند روز یکشنبه اعلام کرد که توئیت ها و نظرات توهین آمیز به هیچ وجه منعکس کننده دیدگاه های دولت نیست.
اخیراً، تنشهای مذهبی پس از اینکه برخی از گروههای هندو به دادگاهی در شهر بنارس در شمال شهر بنارس مراجعه کردند تا اجازه دعا در مسجدی متعلق به قرن هفدهم را بگیرند و ادعا کردند که این مسجد با تخریب معبدی ساخته شده است بیشتر شده است.
منتقدان می گویند که این تنش ها توسط مجریان کانال های تلویزیونی هند در طول مناظره های پرشور تشدید شده است.